Jelképes őrtűz Székelyföldért

2020. október 26. hétfő, 10:02

TBE 4549Hatodik alkalommal gyújtottak őrtüzet Székelyföld autonómiájáért a Daru-dombon október utolsó vasárnapján. Csepel idén is csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez. Az őrtüzet Benedek László Kápolnásfalu polgármestere gyújtotta meg.

TBE 4129Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulójára emlékeztek a Szent Imre téren a kerület elöljárói, a pártok és a civil szervezetek képviselői.

DSC 0455103 évvel ezelőtt született Szabó Magda, a magyar irodalom kiemelkedő alakja. A Szabó Magda Közösségi Tér az évforduló alkalmából a Szelíden és szilárdan című előadással emlékezett az írónőre, az intézmény névadójára.

Tisztelet az aradi vértanúknak

2020. október 06. kedd, 14:35

GMA 4087Emlékműsorral és koszorúzással emlékezett Csepel Önkormányzata az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira. A városvezetők és az emlékezők október 6-án az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésénél álló emléktáblánál koszorúkkal és mécsesek elhelyezésével rótták le tiszteletüket.

Dr. Urmánczy Nándorra emlékezünk

2020. október 01. csütörtök, 14:15

TBE 3634152 éve született Dr. Urmánczy Nándor maroshévízi politikus, író, aki egyik legfontosabb feladatának a nemzeti összetartozás megőrzését tekintette. Rá emlékeztek október 1-én reggel a Daru-dombon elhelyezett szobránál. A főhajtásnál ott volt Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek és Hirholczné Faragó Tünde óvodavezető.

TBE 2457

Az intézmény fennállásának századik évfordulóját ünnepelték a Csepeli Munkásotthonban szeptember 26-án. Köszöntőt mondott Borbély Lénárd polgármester, aki kiemelte, hogy helyre kell állítani a bizalmat az önkormányzat és a Munkásotthon között, s a nagy múltú intézmény fényes jövő elé néz. Beszédet mondott Takács Mónika, a Munkásotthon intézményvezetője, Nagy József, a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriumának elnöke. Megjelent az ünnepségen Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Szintén köszöntötték a jelen lévő Szabó Szabolcsot, Csepel országgyűlési képviselőjét.

COVID-tesztelő autó a csepeli mentősöknek

2020. szeptember 25. péntek, 10:48

thumbnail TBE 2361Egy Ford személygépkocsit adományozott használatra a LeasePlan Hungária Zrt. flottakezelő vállalat a csepeli mentősöknek. A cég nemcsak üzemanyagtámogatást, hanem országos autópályamatricát is rendelkezésre bocsátott a mentőállomásnak. A gépjárművet Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa is megtekintették és megköszönték a felajánlást.

Ismét tekerj Csepel!

2020. szeptember 21. hétfő, 08:53

TBE 1236Tavaly az első csepeli bringás maratonon jótékonysági célért tekertek a résztvevők a Csepeli Szurkolói Arénában a nyár utolsó vasárnapján. A “Sportolj és segíts!” rendezvénysorozat első állomásán négy órán keresztül negyven kerékpáron bringáztak. Most ismét lehetőség nyílt egy kiváló tekerésre.

csmNegyedik alkalommal rendezték meg a Csepel Művek egykori dolgozóinak találkozóját a Királyerdei Művelődési Ház udvarán szeptember 19-én. A járvány miatt kötelező volt a maszkhasználat, a bejáratnál mérték a lázat és biztosították a kézfertőtlenítőt. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a megjelenteket, akik a Csepel Művek dolgozóiként jelentős szerepet játszottak a kerület fejlődésében. Az immár hagyományos találkozó ötletadója Zombori Béla, aki szintén a gyárban dolgozott, de már nincs közöttünk. Az egész napos programot a csepeli önkormányzat támogatásával a Csepeli Városkép Kft. szervezte.

TBE 0466A XIV. Ars Sacra Fesztivál keretében Füriné Babits Ágnes festőművész tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában. Az Ars Sacra Poetika című tárlatot Sipos Endre festőművész, művészetfilozófus nyitotta meg.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail