GMA 3943Színes programokban, felejthetetlen panorámában és teljes körű vendéglátásban volt részük a csepeli családoknak az idén második alkalommal rendezett hajókiránduláson. Május 18-án most is a Boráros téri kikötőből indult a Zsófia főhercegné rendezvényhajó, amelyen az útitársakkal tartott Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester.

45 éves a Rákóczi Nyugdíjas Klub

csütörtök, 16 máj. 2019 08:32

20190515 FA 3599Új klubhelyiségben, a Csete Balázs utcában ünnepelte  megalakulásának 45. évfordulóját a Rákóczi Nyugdíjas Klub. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Papp Andrea, a Csepeli Városgazda Zrt. Szolgáltatási Főosztályának vezetője.

TBE 936459 csapat vett részt az I. Csepeli Lézerharc Bajnokságon, amelyet a csepeli Eötvös József Általános Iskola hetedik osztályos tanulói nyertek.

Palántaosztás a virágos Csepelért

szombat, 11 máj. 2019 22:43

GMA 2666A csepeli önkormányzat célul tűzte ki, hogy minden évben növeli a virágos felületek számát a kerületben, valamint azt is, hogy törekszik a zöldterületek fejlesztésére és egyre magasabb színvonalú fenntartására. A különböző színű, formájú és illatú egynyári virágok a kertek, parkok leglátványosabb díszítő elemei, amelyek szebbé, barátságosabbá teszik környezetünket.

 

TBE 9135Magyar Mentésügyért Emlékérmet vehetett át Borbély Lénárd polgármester május 10-én a Parlamentben. A Mentők Napján, az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 71. évfordulóján az életmentésben kiemelkedő egészségügyi dolgozókat valamint elkötelezett támogatóikat díjazták. Csepel első embere a feleségével vett részt a parlamenti ünnepségen.

60 éves a Mészáros Iskola

péntek, 10 máj. 2019 08:24

GMA 2469Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli idén a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Az iskola a jubileum alkalmából május 9-én ünnepi rendezvényt tartott. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester, Szuhai Erika önkormányzati képviselő, Tóth János a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója és Tóth Zoltán egykori intézményvezető is.

VTF 9494Az időjárás is kedvezett az idén második alkalommal megrendezett nyugdíjas hajókirándulásnak május 8-án. A Zsófia Rendezvényhajó közel háromszáz utassal indult útnak a Boráros térről délelőtt 10 órakor.

 

TBE 8863Néma főhajtással emlékeztek meg a II. világháború áldozatairól Csepelen, a Szent Imre téren május 9-én. Magyarországon a háború közel egymillió áldozatot követelt, köztük voltak katonák, bombázás során életüket vesztett civilek és elhurcolt ártatlanok.

 

GMA 2321Négy zenekar, a 16. kerületi Kertvárosi Fúvószenekar, a Pesterzsébeti Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekar, a Soroksári Városi Fúvószenekar, valamint a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar részvételével tartottak fúvósfesztivált a kerületben szombaton a Görgey téren. Az eseményen részt vett Ábel Attila csepeli alpolgármester is.

VTF 8617Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a hétfői érettségi vizsgán mintegy 111 000 diák ad számot tudásáról.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail