Bemutatkozik a Lelkes művészcsalád alkotói világa

Kategória: Egyéb 2015. október 03. szombat, 08:37

orokites5Festmények, rajzok, sokszorosított grafikák, fotók, kis plasztikák, szobrok, grafikai műalkotások, könyvek, plakátok láthatók október 2-tól az Örökítés című tárlaton. A Csepel Galériában kiállított tárgyak a Lelkes művészcsalád négy nemzedékének alkotói világát mutatja be.

 

A megnyitón Ábel Attila alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő üdvözletét tolmácsolta. Az alpolgármester beszédében magas színvonalúnak nevezte a sokféle művészet ágat képviselő alkotásokat, amelyek készítőinél generációról generációra öröklődött a tehetség.

Az életmód, életvitel, az értékrendszer különös átadása jellemző a Lelkes művészekre – hangsúlyozta megnyitójában dr. Feledy Balázs művészeti író.

Ahogy beszédében fogalmazott: mindenkiben nagyon erős a képzőművészeti véna. A sokoldalúság és a klasszikus hagyományokra épülő művészeti kreativitás behálózza a Lelkes család értékszempontjait.

A kiállító művészek szülei (id. Lelkes István és Lelkes Dergács Mária festőművészek) Csepelen éltek és nevelték fel öt gyermeküket. A család tagjai már elkerültek innen, az elődökhöz híven továbbörökítik művészi mesterségüket a képzőművészet különböző ágaiban, mint a tervezőgrafika, fotóművészet, tér- és formatervezés.

A kiállítás október 24-ig tekinthető meg hétfőtől csütörtökig 9-15 óra között, pénteken bejelentkezés alapján (278-0710).

AZS

Fotó: Gubis Mariann

orokitesorokites2orokites3orokites4

Utoljára frissítve: 2015. október 10. szombat, 21:48