Újabb segítség Beregszásznak

Kategória: Egyéb 2022. június 01. szerda, 10:02

284377357 539281661093016 8764062015987248300 nTegnapelőtt bepakoltunk, tegnap pedig elvittük a csepeliek adományát határon túlra, a kárpátaljai Beregszászra. Ez volt a segélyszállítmányunk 2. hulláma – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán, aki személyesen is részt vett a szállítmány eljuttatásában.

A csepeli önkormányzat ismét több tonna alapélelmiszert és vizet vitt Beregszászra, amire nagy szükség is volt, hiszen a kinti adománykészletek jelentősen kifogytak. Borbély Lénárd megnézte azt a Bethlen Gábor magyar iskolát, ahol több más helyszín mellett menekültszállót alakítottak ki a városban. Az iskola igazgatónője és kollégái páratlan helytállást tanúsítanak, óvják és ellátják az oda érkező gyerekeket, anyukákat, időseket. A férfiakat eközben pedig folyamatosan besorozza az ukrán állam és elviszik őket a háborúba – írja.

 

A polgármester tolmácsolta Babják Zoltán, beregszászi polgármester köszönetét és háláját a csepeliek felé. „Beregszász Budapest testvérvárosa, és pontosan tudják, hogy ránk, csepeliekre, továbbra is számíthatnak” – tette hozzá Borbély Lénárd, aki arra kér mindenkit, hogy az adománygyűjtést folytassuk és továbbra is segítsünk. Egyúttal megköszönte a magánszemélyek, civil szervezetek és a cégek önzetlen segítségét és felajánlásait.