Nyomtatás

Hamarosan nyit a strand

Kategória: Egyéb 2022. május 18. szerda, 13:11

strandMájus 22-én, vasárnap nyit a Csepeli Strandfürdő. A tervek szerint az úszás, az aktív kikapcsolódás mellett új programok is várják a látogatókat. A nyitásról Kovács Lajost, a Csepeli Strandfürdő új vezetőjét kérdeztük.

„A nyári szezonban a fürdőszolgáltatás megfelelő minősége érdekében kiemelten fontosak a karbantartási, tisztántartási munkálatok. Hogy ezeket rendszeresen el tudjuk végezni, néhány változásra is szükség van a strand életében. A reggeli úszást bérletrendszerrel szeretnénk megoldani, lebonyolítani. Kora reggel, 6 és 8 óra között kizárólag bérlettel lehet belépni a strand területére, ekkor csak a nagy úszómedence használható. A bérletek a pénztár nyitvatartási idejében megvásárolhatóak, melyek egységesen szeptember 15-éig érvényesek” – mondta Kovács Lajos, a strand vezetője.

Ahogy a strandfürdő vezetője fogalmaz, törekednek a strand praktikus működtetésére, így a korábbi gyakorlattal ellentétben az öltözőszekrény kulcsát letét ellenében, már a pénztárnál megkapják a látogatók. Hasonlóan működik az értékmegőrző is, itt 500 forintért biztosítanak szekrényt, melynek kulcsára mindenki maga vigyáz, a strandolás végén pedig vissza kell adnia. Az öltözők koedukáltak, a fülkékben lehet átöltözni. A jobb tájékozódás érdekében minden öltözőépület betűjelzést kap, a pénztárnál kiadott jegyen jelzik, melyik öltözőbe kell mennie a látogatónak. „Minden öltözőben fokozottan ügyelünk a tisztaságra csakúgy, mint a vizesblokkokban. A ruhában fürdőzés minden strandon komoly problémát jelent, erre különösen oda kívánunk figyelni a jövőben. A házirendet minden vendégnek be kell tartania, és kizárólag fürdőruhában, zuhanyozás után vehetők igénybe a medencék. A strand területén biztonsági őrök is dolgoznak, így a fürdő folyamatosan felügyelet alatt lesz. Idén várjuk a diákmunkára jelentkező, elsősorban kerületi fiatalokat is, főként medence-, csúszdaőr, valamint karbantartási feladatok ellátására” ‒ hangsúlyozta. „Szeretnénk vendégeinknek minél több élményt, programot nyújtani. A tervek szerint kézműves-foglalkozások, labdajátékok, fotózkodás színesítené a programot. A termálmedencében napi tornával kedveznénk a nyugdíjasoknak, de továbbra is szervezünk úszásoktatást, lesz vízi aerobik is. A csepeli élménymedence a legnagyobb a fővárosban, amire igazán büszkék lehetünk” ‒ tette még hozzá Kovács Lajos.

PE

Utoljára frissítve: 2022. május 18. szerda, 13:14