Kordonbontásra szólítja fel a polgármester a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát

Kategória: Egyéb 2022. május 17. kedd, 14:43

20220509 114640Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hivatalos levélben szólította fel a Hollandi úti birkózócsarnokot működtető Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt (KIMBA) az épület köré húzott kordon lebontására. Erre nyolc napja van az alapítványnak. Ha nem történik semmi, az önkormányzat megteszi a szükséges jogi lépéseket.

 

A polgármester a levélben kitért arra, hogy a kerítéssel a KIMBA nemcsak tulajdont és törvényt sért, hanem a csepelieknek épült fitneszparkot is elérhetetlenné tették. Utóbbit három éve tízmillió forintból hozták létre a KIMBA mellett, de a kordon miatt elérhetetlen. A kondiparkot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pénzéből építették, a szervezet elnöke, Hatala József pedig az átadáskor egyértelműen úgy fogalmazott: „a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.” A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács éppen azért segít fitneszparkok építésében, mert a sport lefoglalja, értelmes, hasznos és egészséges időtöltést nyújt a fiataloknak.

 

Borbély Lénárd polgármester levelében ‒ az önkormányzat és az alapítvány között köttetett ráépítési szerződésre hivatkozva – leírja: az alapítvány az önkormányzat hozzájárulása nélkül építette a kordont, ezért felszólítja őket, hogy bontsák le és az eredeti állapot helyreállításával biztosítsák a kültéri fitnesz parkhoz való lejutást. A KIMBA-nak alig egy hete maradt a kerítés bontására és a megállapodásban foglaltak betartására. A KIMBA egyelőre nem reagált a polgármester levelére.

Utoljára frissítve: 2022. május 17. kedd, 14:47