Munkácsy-díjat kapott Erdei Éva

Kategória: Egyéb 2022. március 24. csütörtök, 14:13

erdeieÁllami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban március 10-én. Erdei Kvasznay Éva festőművész Munkácsy Mihály-díjat vehetett át kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréséért.

A magyar művészeti élet legmagasabb szakmai kitüntetése a Királyerdőn élő művészt váratlanul érte. „El sem hittem. A barátaimtól és az ismerősöktől is jólesett a gratuláció, szinte egyfolytában csöngött a telefonom. A közösségi oldalamon bejegyzéseket írtak, és sok-sok lájkot kapok. A hosszú hétvége ennek jegyében telt, most már újra munkához látok. Idén augusztusban nyolcvanéves leszek, tele vagyok még tervekkel. A Nemcsics Emlékházban május 4-én nyílik születésnapi kiállításom. Ezt követően a Kép-más című életmű könyvemnek tervezem a bemutatóját” – mondta el lapunknak a festőművész.

Erdei Éva a csepeli kulturális élet területén évtizedek óta aktívan dolgozik akár mint mecénás, akár mint képzőművész. Az általa létrehozott és működtetett képzőművészeti galériájában rendszeresen szervez a magyarsághoz kötődő irodalmi, történelmi tematikájú előadásokat, konzultációkat, ezenkívül a helyi amatőr és hivatásos képzőművészek részére folyamatos bemutatkozási lehetőséget biztosít. Legutóbb a Trianon vándorkiállítást tekinthették meg a látogatók.

AZS