Visszatértek az óvodába a szerdai mérgezés miatt kórházba vitt gyerekek

Kategória: Egyéb 2022. március 24. csütörtök, 10:43

277095570 493424909012025 2927438876878908711 nMár jól vannak azok a gyerekek, akik tegnap szenvedtek mérgezést a csepeli Füstifecskék tagóvodában – derült ki Borbély Lénárd polgármester tájékoztatójából. Csepel első embere hozzátette, hogy még szerdán hazaengedték azt a hét gyermeket, akiket megfigyelésre szállítottak kórházba.

A gyerekek ma már vissza is tértek az óvodájukba. Mindannyian örülünk, hogy nem történt nagyobb baj: három gyermek édesapjaként engem is megijesztett az, ami történt. A csepeli önkormányzat, a rendőrség és a felügyeleti szervek is hivatalos eljárást indítottak a történtek kivizsgálására. Olyan súlyos tévedés, hogy fertőtlenítőszer kerüljön a gyerekek ivóvizébe, a szabályok betartása mellett nem fordulhatott volna elő, és őszintén remélem, hogy többet nem is történhet ilyen baleset – tette hozzá a polgármester.

 

Mint ismeretes, a csepeli Füstifecskék óvodában szerda délelőtt – tévedésből – olyan kancsóból öntöttek vizet a gyerekeknek, amely 1,5%-os koncentrátumú, vízzel hígított fertőtlenítőszert tartalmazott. Hét gyerek ivott minimálisan a vízből. A fenntartó önkormányzat azonnal értesítette a mentőszolgálatot és a helyi egészségügyi szolgálatot, a tagóvoda pedig a szülőket. A hibát elkövető pedagógiai asszisztenst és dajkát azonnali hatállyal felmentették, a történteket az önkormányzat hivatalos eljárásban vizsgálja.