Bezárul a Posztógyár utcai tanuszoda

Kategória: Egyéb 2021. május 19. szerda, 14:17

IMG 20210518 125930 minBorbély Lénárd polgármester a Dél-Pesti Tankerület vezetőjével és a műszaki kollégákkal bejárást tartott a Posztógyár utcai tanuszodában.

Mint közösségi oldalán írja: "Annak ellenére, hogy az elmúlt években sokat költöttünk a karbantartására és a fenntartására, az uszoda döbbenetesen rossz állapotban van. A teljes tartószerkezet elrohadt. Statikai vélemény szerint pedig nem csak baleset, de életveszélyes is. Ezért az épület további biztonságos működését nem lehetséges a továbbiakban garantálni, a csepeli gyermekek biztonságát pedig semmiképpen sem kockáztatjuk.

A tanuszoda kapcsán érdemes tudni, hogy az önkormányzat tulajdonában csupán a felépítmény áll, magát a területet évtizedek óta béreljük. Ezt már én is így örököltem meg. A felújítás több tíz vagy száz millió forintba is kerülhetne, ennek ellenére a helyszín miatt a hosszútávú fennmaradása nem biztosított."

A lakossági és a szakmai véleményeket, illetve a csepeli gyerekek biztonságát szem előtt tartva úgy határoztak, hogy a Posztógyár utcai tanuszoda bezárásra kerül. A csepeli óvodások és iskolások úszásoktatásának szeptembertől történő megoldásán már közösen gondolkodnak a Dél-Pesti Tankerülettel.

Mint írja, annak érdekében, hogy hosszabb távon az úszásoktatás Csepelen megoldható legyen egy új, modern és korszerű tanuszodában, már komoly és biztató előkészületek történtek.

Utoljára frissítve: 2021. május 19. szerda, 14:58