Fosztogatót és rablókat fogtak el a csepeli rendőrök

Kategória: Egyéb 2021. február 12. péntek, 12:24

policeA csepeli rendőrök néhány órán belül elfogták azt a férfit, aki január 28-án kifosztott egy idős, kerekes székkel közlekedő nőt a II. Rákóczi Ferenc úton. Kiderült, hogy a 39 éves K. Attila ugyanaz a személy, aki ezt megelőzően, január 23-án este felgyújtotta a Csodakút Tagóvoda udvarán álló játéktárolót.

Kiderült, hogy a 39 éves K. Attila ugyanaz a személy, aki ezt megelőzően, január 23-án este felgyújtotta a Csodakút Tagóvoda udvarán álló játéktárolót. A rendőrök szintén elfogták azt a háromtagú bandát, amely január 31- én kirabolt egy csepeli dohányboltot, majd Erzsébeten egy élelmiszerboltból és dohányboltból akart pénzt szerezni. A nyomozók még aznap őrizetbe vették a 30 éves Á. Olivért, valamint két társát, S. Viktort és S. Richárdot – tájékoztatta lapunkat Balog Emőke, a csepeli rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A mozgássérült asszony a Tescóból tartott hazafelé elektromos mopedjén kora délután, amikor K. Attila szóba elegyedett vele, majd a moped csomagtartójából ellopta a nő pénztárcáját, benne a bankkártyájával, amelyet később felhasznált. A férfi futva menekült, de a sértett jó személyleírást adott róla. Feltűnő piros kabátot és sötét nadrágot viselt. Amikor a rendőrök felismerték, már egy világosabb nadrág volt rajta. Kiderült, hogy két nadrágot húzott magára, és a sötétebb színűt időközben levetette. Korábban ő gyújtotta fel a Csodakút Tagóvoda játéktárolóját, amiről azt mondta: beugrott a kerítésen, hogy a faházban húzza meg magát, de fázott, ezért tüzet gyújtott. A rendőrök a bűncselekmény után elfogták. A büntetlen előéletű férfi beismerő vallomást tett, s ezúttal már letartóztatásban van.

Szintén pár óra alatt került rendőrkézre az a három férfi, akiket csoportosan elkövetett rablással gyanúsítanak. Január 31-én 11 óra 34 perckor Á. Olivér betért egy csepeli dohányboltba, és egy nála lévő fegyverre hivatkozva megfenyegette az eladót, de végül csak a borravalónak kirakott pohárban lévő 1300 forintot tudta elvinni. A tulajdonos azonnal bezárta az ajtót és értesítette a rendőrséget. Á. Olivér pár perc múlva meggondolta magát, és a nagyobb zsákmány reményében újra bement volna az üzletbe. Az ajtó azonban zárva volt, a biztonsági kamera pedig jó felvételt készített róla. Két óra múlva Erzsébetről érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy hasonló külsejű férfi egy kisebb élelmiszerüzletbe tért be azzal a felszólítással: „kés van nálam, add ide a pénzt”. Az eladó azonban elzavarta. Ekkor egy másik dohányboltba ment be fenyegetően, hogy „kell 30 ezer forint, kés van nálam”, de az eladó nem ijedt meg és a rablóra csapta az ajtót. Két társa a gyanú szerint a tippeket adta és odakint látott el figyelőszolgálatot. A csepeli rendőrök az esti órákban, a kijárási tilalom idején figyeltek fel és vették őrizetbe a háromtagú bandát a Karácsony Sándor utcában. A büntetett előéletű elkövetők beismerő vallomást tettek. A csepeli rendőrség indítványozta a letartóztatásukat.

Cs. A.

Utoljára frissítve: 2021. február 12. péntek, 13:17