Felgyújtották az óvoda játéktárolóját Kiemelt

Kategória: Egyéb 2021. január 28. csütörtök, 12:09

TBE 9170Szándékos gyújtogatás következtében leégett a Csodakút Tagóvoda udvarán álló játéktároló január 23-án este. A tűzesetről az intézmény pedagógiai asszisztense és férje értesítette a hatóságokat.

„Bár a tűzoltóknak sikerült gyorsan megfékezniük a tüzet, de az udvaron lévő játszóház és játéktároló, illetve az abban lévő összes eszköz a tűz martaléka lett. A kár megközelíti az egymillió forintot” – mondta el lapunknak Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák intézményvezetője. Kiemelte, a tűz után sokan ajánlották fel a segítségüket, jó látni az összefogás erejét. Szülői csoportok szerveződtek, a Csepel Hol-Mi is adománygyűjtésbe kezdett, egykori óvodások szülei keresték meg az intézményt, ugyanakkor egy játék-nagykereskedés és egy karitatív szervezet is támogatja az udvar helyreállítását.

A csepeli önkormányzat is azonnal hozzájárult a rendbetétel költségeihez, elsőként a leégett játéktárolót fogják pótolni. „Fölvettük a kapcsolatot a biztosítóval, valamiféle kártérítést is remélünk. A gyújtogatást egyébként egy férfi követte el, akit a bűncselekmény után nem sokkal elfogtak a rendőrök” – fűzte hozzá Hirholczné Faragó Tünde.

PE

Utoljára frissítve: 2021. január 28. csütörtök, 12:25