Helytálltak a csepeli sakkozók a szeniorok bajnokságán

Kategória: Egyéb 2018. szeptember 21. péntek, 15:17

sakkA Magyarországi Önkormányzatok Országos Tanácsa ötödik alkalommal rendezte meg az Országos Szenior Rapid Sakkbajnokságot, amelyen két csepeli versenyző vett részt. A 66 résztvevő közül Fodré Sándor tizenötödik, Havasköri László pedig a huszadik helyet érte el. A 60 éven felüliek számára kiírt verseny döntőjét Nagykanizsán rendezték meg szeptember 14-15-én. A csepeli versenyzők szállását, útiköltségét és nevezési díját a csepeli önkormányzat fizette.

A 65 éves Fodré Sándor májusban nyerte meg a házi bajnokságot a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban. Havasköri László lett a második, Vastag Ferenc pedig a harmadik. Ezzel jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek az országos döntőn. A résztvevők svájci rendszerben mérkőztek meg egymással, ami azt jelentette, hogy egy versenyző kilencszer ült asztalhoz. A rapid összecsapások kétszer 20 percig tartottak. Fodré Sándor öt győzelmet és egy döntetlent ért el, emellett három vereséget szenvedett. Ezzel 5,5 fél pontot szerzett, míg Havasköri László fél ponttal maradt el tőle. Utóbbi versenyző jobban szerepelt, mint tavaly.

Fodré Sándor a magyar mester címet 1983-ban, a FIDE mester címet 1985-ben szerezte meg. Két évvel ezelőtt második, tavaly pedig a harmadik helyet érte el ugyanezen a versenyen. Idén a vártnál gyengébben szerepelt. Így értékelte a versenyt:

„Magam is jobb eredményre számítottam, de sajnos nem sikerült megismételnem a korábbi sikereimet. Erősebb lett a mezőny, s utánunk már jönnek a nálunk fiatalabb versenyzők. A mostani versenyen három nemzetközi mester is elindult, ami jelzi, mennyire komoly sakkozók is asztalhoz ültek. Sajnos, a felkészülésem sem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Hetente, kéthetente szoktam sakkozni a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban, keddenként pedig a Csepel stadion egyik épületének termében, ahol az öregfiúk, de elég jó sakkozók szoktak összegyűlni. Emellett a Dunaharaszti MTK második csapatában játszom, amely az NBI B-ben szerepel.”

Cs. A.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 24. hétfő, 15:27