Hírek a csepeli iskolákból

Kategória: Egyéb 2018. szeptember 20. csütörtök, 11:16

suli1A Móra jelentős pályázati támogatásokkal kezdte a tanévet

A tavalyi eredményes munkát folytatva az idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! pályázat keretében az iskola – két és fél millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatással – negyven 7. osztályos tanuló számára tudja biztosítani az egyhetes erdélyi tanulmányutat. A pályázat írója Tényi Imre tanár úr volt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt pályázatra két pályázatot nyújtottak be. A „Kémikusok a Mórában” című pályázatukon 1 millió 230 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. Így a felső tagozatos, természeti tehetségterületen tehetséges diákok számára hatvanórás felfedezőműhelyben tudják biztosítani a tehetséggondozást, tehetségfejlesztést.

 

suli3

Zenei tábor a Mátyás iskolában

A Mátyás Király Általános Iskola felsős kórusának 85 tanulója és 5 pedagógusa zenei táboron vett részt szeptember 7-étől 11-éig a Balaton mellett, Szántódon. Az év eleji zenei tábor több évtizedes múltra tekint vissza. Purzsás Marika kórusvezető szervezte az elsőt, tőle vette át a kórus vezetését Kissné Katona Mária, folytatva a zenei tábor hagyományát is. Idén négy hasznos nap telt el szólampróbákkal, sok-sok énekléssel. Többször énekeltek a Tihanyi apátságban a turisták nagy örömére. A résztvevők bizonyíthatják: a tihanyi visszhang jó hangerőpróba. Az esti órák a csapatversenyekkel teltek.

A zárónapon mindenki úgy érezte, kezdhetnék elölről, hiszen a Balatonnál minden szebb… Megismerték a „kicsiket” is, most már ők is a felsős kórus igazi tagjai.

 

suli2Coubertin-napon ÁMK-s siker

A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is részt vett 2018. szeptember 9-én tizenegy 6. osztályos tanulóval a Csepeli Öttusa VSE által szervezett Coubertin Családi Sportnapon. Az öttusa nemzetközi világnapja alkalmából rendezett programon az iskola csapata, Gál Tibortestnevelő tanár vezetésével első helyezést ért el. A Csepeli Strandfürdőn megrendezett versenyen akadálypályát építettek, ezen kellett a csapatoknak időre átmenniük, bár „nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos”, az egész iskola nagyon büszke a csapatára.

 

 

 

 

Folytatódik a tej- és iskolagyümölcs-program

A 21/2017. (IV.26.) FM és 29/2017. (VI.7.) FM rendeletek alapján folytatódik a tankerületben az iskolatej- és gyümölcsprogram. Az Abaújtej Közös Vállalat heti négy alkalommal (péntek kivételével) szállít iskolatejet az általános iskolákba, a gyümölcsellátásról a Meggy Kert-Tész Szövetkezet gondoskodik.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:02