Vízből mentési gyakorlat a csepeli Kis-Duna partján

Kategória: Egyéb 2017. szeptember 19., kedd 13:58

IMG 93662017. szeptember 18-án Csepelen, a Kis-Duna partján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálata, a XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság készenléti állománya, valamint az Újbuda BHG Búvár Klub, a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport tagszervezetének részvételével első alkalommal került sor közös vízből mentési gyakorlatra.

 

A gyakorlat első felében a katasztrófavédelem búvárai elméleti oktatást tartottak a jelenlevők számára, majd Medek Miklós búvároktató, az Újbuda BHG Búvár Klub elnöke bemutatta a vízimentők eszközeit és felszereléseit, valamint azok használatát.

A gyakorlat második felében a hivatásos állomány az önkéntesekkel közösen – több eszköz kipróbálásával is – gyakorolta a vízben bajba jutott személyek csónakba történő szakszerű kiemelését.

A gyakorlat kiváló lehetőséget biztosított a különböző mentő eszközök és módszerek megismeréséhez, a résztvevők szakismereteinek fejlesztéséhez, valamint tovább erősítette a hivatásos katasztrófavédelmi szerv és az önkéntesek közötti együttműködést.

A gyakorlaton résztvevők egyetértettek abban, hogy hasonló gyakorlatra a jövőben is sort szeretnének keríteni.

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 19., kedd 14:06

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail