Sajtóközlemény: Állatkínzás Csepelen

Kategória: Egyéb 2017. szeptember 07., csütörtök 15:15

kutyaHatóságunk eljárást indított 2017. augusztus 24-én maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozva elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Fenti napon a XXI. kerületi Rendőrkapitányságra beszállításra került a Budapest XXI. kerület  Nap utcai lakóépület mellől egy bántalmazott, fekete színű szuka kiskutya. Az állat a csepeli székhelyű Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársának tájékoztatása alapján jelenleg is kórházban van, a bántalmazás következtében maradandó sérülése keletkezett, a combcsontja eltört, élete végéig sántítani fog.

A  bántalmazással  kapcsolatban K. Attila (30) budapesti hajléktalant gyanúsítjuk.

K. Attila szintén hajléktalan társa, T. Erika tanúként történő kihallgatása során elmondta, hogy 2017. augusztus 24. napon a délelőtti órákban K. Attila a fekete színű,  kis termetű Janett nevű kutyáját bántalmazta. A tanú elmondása szerint K. először belerúgott a kutyába, felemelte egyik kezével, a másikkal ütötte-vágta és rugdosta, majd a földhöz vágta az állatot.

K. Attila 2017. szeptember 05-ei gyanúsítottkénti  kihallgatása során a gyanúsítás ténye ellen panasszal nem élt, vallomásában a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta. Szabadlábon védekezhet.

Forrás: XXI. kerületi Rendőrkapitányság

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 07., csütörtök 15:45

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail