Időseket köszöntött Csepel alpolgármestere

csütörtök, 13 december 2018 11:12

GMA 45402018. december 12-én délelőtt Ábel Attila alpolgármester születésnapja alkalmából köszöntötte a 90 éves Lucai Jánosnét és Józsa Mihályné nénit.

TBE 7321Életet mentett négy Csepelen szolgáló rendőr a Sétáló utca és Petz Ferenc utca kereszteződésében december 8-án nem sokkal este 8 óra előtt. Bozó Anita címzetes rendőr főtörzsőrmester és Tamás Krisztina rendőr törzszászlós éppen gyalogos járőrszolgálatot látott el a területen, amikor egy 59 éves nő rosszul lett, és fuldokolva kért tőlük segítséget. A két rendőr azonnal cselekedett: a bajt jelezték a rendőrségi központnak, ők pedig a mentőknek. A rádióforgalmazást hallották az innen nem messze gépkocsival járőröző rendőrtársaik: Nemecz Boglárka rendőr törzsőrmester járőrvezető és Balogh István rendőr főtörzsőrmester járőrvezető. Perceken belül ők is a helyszínen voltak.

Download11 1Airbus A320 repülőgép-szimulátort, valamint plug-in hibrid és villamos meghajtású járművek tanulmányozását segítő oktatólabort adtak át pénteken Budapesten a csepeli Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban.

Idén is elkezdődött a tűzifaosztás a kerületben

csütörtök, 29 november 2018 13:57

TBE 0839A Humán Szolgáltatások Igazgatósága és a Városgazda munkatársai elkezdték kiosztani a tűzifát azoknak, akik szociális rászorultságuk miatt igényeltek. A fát az önkormányzat nem vásárolja, hanem a beruházásaink alatt (tereprendezések, óvodafelújítások) gyűlt össze. Eddig 38 helyről kértek tűzifát, és mindenhová 3 köbméter fát viszünk ki.

GMA 0765Az egykori polgári védelmi dandártábornok személyes tárgyai, egyenruhája és kitüntetései méltó helyre – a Csepeli Vezetési Pont Kiállítóhely volt törzsparancsnoki szobájába kerültek. A kiállítóhely a hidegháború idején, az 1960-as években a mentési feladatok vezetési központjaként épült Csillagtelepen. Saját áramfejlesztővel, levegőszűrővel, víznyerő berendezéssel, irányítóval, laborral és kiszolgálóhelyiségekkel rendelkezik, amelyek eredeti állapotukban maradtak fenn – ma múzeumként üzemel.

2019 I. félév: Javaslattétel munkatervhez

péntek, 23 november 2018 10:25

korcimerTisztelt Társadalmi, Érdekvédelmi, Érdekképviseleti és Civil szervezetek!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának 11. §-a értelmében a Csepelen működő és hivatalosan bejegyzett és az Önkormányzatnál regisztrált társadalmi, érdekvédelmi, érdekképviseleti és civil szervezetek javaslattételi lehetőséggel rendelkeznek a Képviselő-testület 2019. I. féléves munkatervére vonatkozóan.

Őszi horgászsikerek

péntek, 16 november 2018 13:58

horgaszSzeptemberben a magyar rendőrök nemzeti csapata Hollandiában részt vett a rendőrhorgász Európa-bajnokságon, ahol bronzérmet szereztek. A Csepel Horgász Egyesületből ketten is tagjai voltak a harmadik helyet elnyerő csapatnak: Lakatos Sándor csapatkapitány és Szabó István segítő.

Legendák és tündérmesék földjén

péntek, 16 november 2018 13:53

hatarSzeptemberben a Karácsony Sándor Általános Iskola 7. osztályos tanulói ötnapos tanulmányi kiránduláson vettek részt Erdélyben. Tibód, Farkaslaka, Csíkszereda, Parajd, Szováta: csak néhány állomás a kirándulás útvonalából.

Legyen a zene mindenkié!

péntek, 16 november 2018 13:37

zeneAz elmúlt évben indította el a magyar kormány a zenei oktatás támogatását. A Kodályprogram keretében 2018-ra azt vállalták, hogy – a tanulói létszámnak megfelelően – támogatják az oktatási-nevelési intézményeket abban, hogy hangszerállományukat kibővítsék, és a már meglévő hangszerkészletüket szakszerűen felújíttassák. A tervek szerint ezek az összegek az elkövetkező években is rendelkezésre állnak.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail