Együttműködés a Budapest Honvéddal

2018. június 15., péntek 22:14

csuseA mai napon a Csepel Utánpótlás Sportegyesület együttműködésbe kezdett a Budapest Honvéd MB1-es labdarúgó csapatával.

A Partneregyesületi Együttműködési Megállapodást a Honvéd Ügyvezető Igazgatója Gács Pál, Általános Igazgatója Herczeg Vince és a Csepel Utánpótlás Sportegyesület alelnöke Kálcsics Ferenc, az MB1-es csapat stadionjában írták alá.

Kirándulás a Felvidéken

2018. június 14., csütörtök 14:23

hatartalanulA Mátyás Király Általános Iskola negyven hetedik osztályos tanulója és négy kísérő pedagógusa a Határtalanul program keretében – az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével – május 7-étől május 10-éig négynapos felejthetetlen kirándulást tett Szlovákiában, a Felvidéken. Pályázatunk címéhez híven – a Szepesség természeti csodái – felkerestük Rozsnyó, Rimaszombat, Kassa, Betlér, Lőcse történelmi emlékhelyeit.

2018 II. félév: Javaslattétel munkatervhez

2018. június 11., hétfő 11:27

korcimerTisztelt Társadalmi, Érdekvédelmi, Érdekképviseleti és Civil szervezetek!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának 11. §-a értelmében a Csepelen működő és hivatalosan bejegyzett és az Önkormányzatnál regisztrált társadalmi, érdekvédelmi, érdekképviseleti és civil szervezetek javaslattételi lehetőséggel rendelkeznek a Képviselő-testület 2018. II. féléves munkatervére vonatkozóan.

GMA 4558A 21 éves Krehely István pár éve még matematika tanár akart lenni, mert az emelt szintű érettségi vizsgán kiemelkedő eredményt ért el matematikából és fizikából, aztán gyorsan megváltozott az élete. Szülőhelyéről, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőről Szigethalomra költözött a nagybátyjához, majd a csepeli Weiss Manfréd iskolában kitanulta a villanyszerelő szakmát, és egyből felért a csúcsra: az áprilisban megrendezett Szakma Sztár Fesztivál döntőjében első lett a villanyszerelők között. Krehely Istvánnak és felkészítő tanárának, Takács Jánosnak, valamint a többi szakma ifjú bajnokának a Parlament épületében gratulált és adott állófogadást Kövér László, az Országgyűlés elnöke május 25-én.

Elbúcsúztatták Choli Daróczi Józsefet

2018. május 25., péntek 08:14

Choli D temetes IMG 20180524Utolsó útjára kísérték Choli Daróczi Józsefet a Csepeli temetőben május 24-én, akit fia, a 2010-ben elhunyt Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő mellé temették. Choli Daróczi József életének 79. évében hunyt el. A Csepelen élő cigány költő, író, pedagógus a magyarországi cigány közélet egyik legismertebb alakja. Az elhunytat az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjaként búcsúztatták el.

Folyamatosan szépül Csepel

2018. május 24., csütörtök 11:07

funyiroAz önkormányzat cége, a Csepeli Városgazda karbantartási munkálatai folyamatosak a kerületben, a múlt héten a tervezett ütem szerint haladtak a zöldterületek rendbetételével. A Kalózhajós játszótér munkálatai folytatódtak, jelenleg az öntözőrendszer kiépítése zajlik, illetve a héten folytatják a földfeltöltési munkálatokat, valamint a gyepszőnyegezést. Tovább folytatódnak az iskola téri KRESZ park felújítási munkálatai is. A kiemeltebb projektek mellett zajlanak a fűnyírási és metszési munkálatok, az illegális szemétlerakatok felszámolását pedig továbbra is prioritásként kezelik a kerületben.

600x365 pavilonTisztelt Pályázók!

Szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy a Szent Imre téri pavilonhelyiségekkel kapcsolatos pályázati anyagok beérkezési határideje 2017.12.18.!

TBE 9396A Csepeli temetőben elbúcsúztatták Tóth II József labdarúgót, az egykori Aranycsapat utolsó élő tagját, Csepel és Budapest díszpolgárát október 26-án. A legendás futballista 88 éves korában október 9-én hunyt el. A temetésen Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője és Borbély Lénárd polgármester mondott gyászbeszédet. Mindketten kiemelték, hogy Tóth II József korának kiemelkedő labdarúgója volt. Borbély Lénárd megemlítette, hogy november 25-én egy bronzszobrot lepleznek le a Béke téren, amely Czibor Zoltánt és Tóth II Józsefet, a két legendás csepeli focistát ábrázolja.

Szívátültetésre vár egy csepeli férfi

2017. október 22., vasárnap 14:19

GMA 3565Bármelyik nap, éjjel vagy nappal csenghet a telefon, érkezhet a rohammentő, és az 57 éves Rácz Pált a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikára szállíthatják szívátültetésre. A férfi nyolc éve betegeskedik a szívével, több műtétet hajtottak rajta végre, az utolsó esélye a szívátültetés maradt. A csepeli önkormányzat a Simon Bolivár sétányon található idősek otthonában helyezte el, hogy az ápolók egész nap vigyázzanak rá. Ő lenne az első csepeli, akin szívátültetést végeznek.

Vendégségben Délvidéken

2017. október 20., péntek 11:06

hatartalanulA BGSZC Csete Balázs Szakgimnáziuma tanulóiként négy napot töltöttünk Topolyán. Indulás előtt lázasan készültünk a számunkra ismeretlen helyre. Megérkezésünk után már szó sem lehetett idegen földről, mert magyarul tudtunk szót érteni a kedves és segítő helyiekkel.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail