Nori 03 1024x789Mozgalmas tanév áll a Mészáros iskola mögött. Az intézmény idén ünnepelte hatvanéves jubileumát, június közepén pedig kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként miniszteri oklevelet vehetett át. Az iskola évtizedek óta elkötelezett a gyerekek elfogadó, szeretetteljes, egyedi nevelése mellett. Az intézmény vezetője, Gajdócsi Nóra lelkes elhivatottsággal fogja össze az iskola munkáját. Pályájáról, az intézmény előtt álló feladatokról is beszélgettünk vele.

fakepKözvetlenül egymás után két villámcsapás érte a Csepeli Strandfürdő területét július 28-án, vasárnap délután. Az ott dolgozók felkészültségének, a biztonságra ügyelő személyzetnek és a várható tömeg miatt megerősített egészségügyi szolgálatnak köszönhető, hogy nem történt tömeges katasztrófa.

Tisztább lesz a Kis-Duna vize

péntek, 19 július 2019 14:05

kis dunaElődeink az elmúlt száz évben úgy építették meg a főváros csatornahálózatát, hogy az esővíz a szennyvízzel egy rendszerbe került, és jutott el a tisztítótelepekre. A soroksári, dél-pesti szennyvíztisztító telep az előírt határérték alatti, jó minőségű vizet bocsát a Kis-Dunába. Ennek minőségét a Fővárosi Csatornázási Művek rendszeresen ellenőrzi. Ez így jó is lenne, ha nem változna az időjárás.

Új logó, készülő jubileumi programok

péntek, 28 június 2019 12:21

szabomlogo cikkbe

Elkészült a Szabó Magda Közösségi Tér új logója. Sára Ernő, csepeli grafikusművész alkotása az intézmény plakátjain, programajánlóin is látható már.

Miért szeretek Csepelen élni?

péntek, 28 június 2019 12:17

csepelNéhány éve az egyik ismerősöm némi éllel kérdezte: „Te még mindig Csepelen laksz? Miért?” Kicsit meghökkentett a kérdés, és azóta is fogalmazgatom magamban a választ.

TBE 2465 681x1024Csepel Királyerdő része gyakorlatilag nem létezett, illetve a területet homokdombok, vadon nőtt fák, bokrok, cserjék borították az elmúlt század húszas éveiben – emlékezik a 92 esztendős Farkas József, aki 1927-ben született a Csőgyár utcában, amely a község lakott területéhez tartozott, közel a gyárhoz. A II. világháború után édesapját internálták, ő maga pedig megjárta a szovjet hadifogságot, de szerencsésen megmenekült. A harmincas-negyvenes évek csepeli viszonyairól, kalandos életének néhány eseményéről mesélt Farkas József.

hsziA kiegyensúlyozott táplálkozás az egészséges életmód része. A változatos étrendnek már gyerekkorban kiemelt jelentősége van, hisz nemcsak világszerte, de itthon is folyamatosan nő a túlsúlyos, elhízott gyerekek száma. A család, a közvetlen környezet étkezése mintaként szolgál a kicsik számára, de a bölcsődei, óvodai, iskolai menü is alakítja, formálja a táplálkozási szokásokat.

korcimerTisztelt Kolléga!

Kérem, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzata 11. §-a alapján tegyen javaslatot a Képviselő-testület 2019. II. féléves munkatervére vonatkozóan.

rizsaviA csepeli születésű Rizsavi Tamás fotográfus máris a világhírnév felé tart: képeit nemcsak a magyar újságok és marketingcégek vásárolják meg, hanem olyan neves külföldi lapok is, mint a National Geographic. Mindemellett rendes polgári foglalkozása is van: mozdonyvezető a MÁV-Start Zrt.-nél. A vasutas munkájáról ugyanúgy nem mondana le, mint a fotózásról. Munkájáról, kalandjairól korábban a Sétáló utcai könyvtárban mesélt az érdeklődőknek.

NDK-múzeum az Orgonás utcában

péntek, 31 máj. 2019 12:31

ndk muzeumLétezett egy egyezmény a korábbi NDK és Magyarország között 1967 és 1983 között, amelynek értelmében magyar fiatalok dolgozhattak Kelet-Németországban három évig. Összesen mintegy 40 ezer magyar élt ezzel a lehetőséggel.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail