TBE 9396A Csepeli temetőben elbúcsúztatták Tóth II József labdarúgót, az egykori Aranycsapat utolsó élő tagját, Csepel és Budapest díszpolgárát október 26-án. A legendás futballista 88 éves korában október 9-én hunyt el. A temetésen Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője és Borbély Lénárd polgármester mondott gyászbeszédet. Mindketten kiemelték, hogy Tóth II József korának kiemelkedő labdarúgója volt. Borbély Lénárd megemlítette, hogy november 25-én egy bronzszobrot lepleznek le a Béke téren, amely Czibor Zoltánt és Tóth II Józsefet, a két legendás csepeli focistát ábrázolja.

Szívátültetésre vár egy csepeli férfi

2017. október 22., vasárnap 14:19

GMA 3565Bármelyik nap, éjjel vagy nappal csenghet a telefon, érkezhet a rohammentő, és az 57 éves Rácz Pált a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikára szállíthatják szívátültetésre. A férfi nyolc éve betegeskedik a szívével, több műtétet hajtottak rajta végre, az utolsó esélye a szívátültetés maradt. A csepeli önkormányzat a Simon Bolivár sétányon található idősek otthonában helyezte el, hogy az ápolók egész nap vigyázzanak rá. Ő lenne az első csepeli, akin szívátültetést végeznek.

Vendégségben Délvidéken

2017. október 20., péntek 11:06

hatartalanulA BGSZC Csete Balázs Szakgimnáziuma tanulóiként négy napot töltöttünk Topolyán. Indulás előtt lázasan készültünk a számunkra ismeretlen helyre. Megérkezésünk után már szó sem lehetett idegen földről, mert magyarul tudtunk szót érteni a kedves és segítő helyiekkel.

TBE 7994Szép és tiszta környezetben fogadhatják az időseket a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Vereckei Utcai Gondozási Részlegének munkatársai, miután a klub- és pihenőszobáját fiatalok festették ki október 14-én. A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium kilenc diákja kísérőtanárukkal a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akció keretében végezték a közösségi szolgálatot. A mázoláshoz karitatív jelleggel egy ifjú pár, Kata és Áron is bekapcsolódott.

Ujabb hires csepeli halt megElhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró – tudatta családja hétfőn. A magyar mozgókép mestere címmel is kitüntetett művészt életének 84. évében, október 6-án váratlanul érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

toth2joNyolcvannyolc esztendős korában elhunyt Tóth II. József világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, aki a magyar futball aranykorában 12-szer lépett pályára a válogatottban – adta hírül az MTI.

Egy éves a Csepeli Állások Oldala

2017. október 06., péntek 13:41

Kep2Borbély Lénárd polgármester programjában kiemelt szerepet szán a munkahelyteremtésnek. Éppen ezért Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata még 2016 szeptemberében virtuális munkaerő-piaci portált indított Csepeli Állások Oldala (allas.csepel.hu) néven. „A városvezetés továbbra is dolgozik azon, hogy elősegítse a helyi munkavállalás lehetőségeinek bővülését.” – nyilatkozta a portál kapcsán a polgármester.

DSC 2866Harmadik helyezést ért el a IV. Országos Szenior Rapid Sakkbajnokságon a 64 éves Fodré Sándor, aki ezt megelőzően megnyerte a házi bajnokságot a Csepeli Nyugdíjas Klubban. A versenyt hagyományosan a Magyarországi Önkormányzatok Országos Tanácsa szervezi, a helyszín ezúttal is Nagykanizsa volt. Az országos döntőn két másik csepeli sakkozó is részt vett: a 64 induló közül Kovács Árpád a tizennyolcadik, Havaskori László a harmincnegyedik lett. A csepeli versenyzők szállását, útiköltségét és nevezési díját a csepeli önkormányzat fizette.  

IMG 93662017. szeptember 18-án Csepelen, a Kis-Duna partján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálata, a XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság készenléti állománya, valamint az Újbuda BHG Búvár Klub, a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport tagszervezetének részvételével első alkalommal került sor közös vízből mentési gyakorlatra.

budapest csepel legifelvetelA helytörténeti sorozat keretében Csepel 1917 és 1945 közötti közigazgatási és egyházi életéről tartottak előadást a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai könyvtárában szeptember 13-án. Horváth László közgazdász főként a korszak két jelentős alakjáról beszélt. Dr. Koncz János Csepel főjegyzője volt, Robl János római katolikus kanonok pedig a község egyházi életét lendítette fel. Mindketten máig ható eredményeket értek el Csepel mai arculatának kialakításában.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail