Nézze meg, milyen játékok készülnek a csepeli gyerekeknek!

Kategória: Archív 2015. szeptember 02. szerda, 12:57

jatekokÉlethű mini-repülőgép, kalózhajó, gőzmozdony, villamos, és még a mozgássérült gyermekek által is használható hinta - ezekkel a fajátékokkal találkozhatnak hamarosan a csepeliek az önkormányzat óvodáiban és közparkjaiban. Borbély Lénárd polgármester a Csepeli Városgazda Zrt-nél tartott bejárásán az is kiderült: a gyerekjátékok készítése során összegyűlő fahulladék és forgács télen a rászorulóknak ad majd meleget.

VIDEÓ

 

A csepeli önkormányzat nyáron olyan műhelyt nyitott, ahol a piaci árnál olcsóbban tudják a játszóeszközök, köztéri padok, kerítések, ajtók és egyéb faszerkezetek felépítését vagy felújítását elvégezni. A kerület központjában található Szent Imre tér padjai már így újultak meg a nyáron, és az Aprajafalva Óvodába is így készülnek az első fajátékok. A 4-es 6-os villamos, a "Thomas gőzmozdony" vagy a vadászrepülő óvodai változatát információink szerint szeptember közepétől használhatják majd a gyermekek. Az önkormányzat nyáron közel 400 millió forintból újított fel csepeli óvodai épületeket és udvarokat - a munkálatok során még egy háborús bunkert is találtak -, a fajátékok pedig az Aprajafalva után az ígéretek szerint a többi óvodába is el fognak jutni.

De - ahogy az a videóból kiderül - a tervek szerint a csepeli parkokban is lesznek nagy meglepetések az elkövetkező években. 2010 óta folyik a csepeli közterületek felújítása, melynek során fitnesz-parkok, BMX-pálya, erdei tornapálya épült, de megújult teljesen lepusztult Kis-Duna parti sétány is. Ide, a Kis-Duna partra tervezik azt a kizárólag fából készülő játszóteret, amely tovább növeli a megújult közterületek népszerűségét a legkisebb és az iskolás korú gyerekek között. A vadonatúj játszótér tervét a bejáráson mutatta meg Sárosi Tibor faszobrász, a játékokat készítő csoport vezetője.

Míg 2010-ig a csepeli közterületeken összegyűlt fahulladékot közpénzből vitette el az önkormányzat, a fűtésre még alkalmas faanyagot évek óta a leginkább rászorulóknak adja oda téli tüzelőnek a kerület. A Csepel.hu információi szerint Borbély Lénárd polgármester döntése alapján az önkormányzat most egy olyan faforgács-brikettáló gép vásárlásáról is döntött, melynek segítségével az eddig hasznosíthatatlan forgácsanyagot is ki lehet majd osztani.

Csepel.hu