Hajókirándulás a Dunán nyugdíjasokkal a fedélzeten

Kategória: Archív kedd, 01 szeptember 2015 08:09

hajokir2A nyár utolsó napján verőfényes napsütésben közel háromszáz csepeli nyugdíjas hajókirándult együtt a Dunán. A csepeli önkormányzat támogatta három órás sétahajózáson a Zsófia főhercegné rendezvényhajója szelte a vizet, miközben a vendégek folyamatos ellátása mellett élőzene szólt, baráti beszélgetések folytak és közös fényképek készültek emlékbe. A dunai hajózás alkalmából a résztvevők emléklapot kaptak az önkormányzattól.

GALÉRIA

 

Az utasokat Csepelről hat autóbusz szállította a pesti rakpartra, ahol Borbély Lénárd polgármester fogadta őket. A nyugdíjasoknak a félnapos hajókirándulásra hideg élelmiszercsomagot is adtak, a hajón a legénység csapata gondoskodott a vendégek maximális ellátásáról.

Idén a második hajóút alkalmával a kirándulás ötletgazdája, Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat. Elmondta, hogy a 75 ezer regisztrált csepeli lakosból több mint 18 ezren vannak nyugdíjasok. Beszédében hangsúlyozta: a jelenlegi városvezetés a családok támogatása mellett kiemelt figyelmet fordít mindenkor a nyugdíjasokra. Ezt célozta többek között a 2015. január elsején bevezetett ingyenes fürdőzés a Csepeli Fürdőben, s a Nyugdíjas Klub beindítása, mely számtalan programválasztékot kínál az időskorúaknak.  „Csepelen az önkormányzat fenntartásában működő intézmények ingyen vehetik igénybe a klubot. Terveink szerint a Csepeli Munkásotthon önkormányzati irányításától kezdődően annak helyiségeit klubszerűen ingyen használhatják majd a nyugdíjasok” – tette hozzá a polgármester.

Ezután megköszönte Csepeli Városkép Kft. munkatársainak a kiváló szervező munkáját, aminek köszönhetően felejthetetlen élményben volt részük a hajókirándulóknak. Többen a fedélzetről csodálták a gyönyörű budapesti panorámát, míg mások örökzöld dallamokat énekeltek és táncoltak. A kihangosított programok jóvoltából a hajófedélzetén perdült táncra Szabó Éva nyugdíjas, aki először vett részt a kiránduláson.

A csepeli nyugdíjasoknak az év hátralévő részében még kétszer szervez hajóutat az önkormányzat, amelyre Ambrus Miklósné több útitársával szeretne újra eljönni, azonban elfogadta, hogy elsőbbséget élveznek az új jelentkezők.

hajokirA kerületi nyugdíjasok először tavaly októberben, az idősek világnapján szálltak hajóra. Az előzetes tervek szerint jövőre öt hajókirándulás várható. Előnyt élveznek az új jelentkezők, de a megüresedett helyekre visszavárják a régi vendégeket.

A mostani hajókiránduláson az önkormányzat képviseletében részt vett még Morovik Attila alpolgármester és Samna Gábor kabinetfőnök.

Antal Zsuzsa

Fotó: Tóth Beáta

hajokir1hajokir3hajokir4hajokir5hajokir6hajokir7hajokir8hajokir9hajokir10hajokir11hajokir12

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail