Nem kell messzire menni - Kikapcsolódás Csepelen

Kategória: Archív 2015. augusztus 24. hétfő, 10:37

kiserdo2Lassan vége a nyári szünetnek, a gyerekek is hazatérnek a táborokból, megkezdődik a készülődés az iskolára. A jó időben viszont még mindenki kikívánkozik a szabadba – s ehhez egyáltalán nem szükséges kimozdulni a kerületből, hiszen Csepel is számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra.

Sport a kiserdőben

Néhány éve nagy bátorság kellett ahhoz, hogy valaki bemenjen a Sétányok mögött található erdőbe. Az ott uralkodó áldatlan állapotokat aztán felszámolta az önkormányzat, így a szeméthegyek helyére gondosan karbantartott sétautak kerültek. A kiserdő a sportolni vágyóknak ideális terep, hiszen a futókör mentén elhelyezett állomásokon különféle gimnasztikai gyakorlatokat lehet elvégezni, a hozzájuk tartozó információs táblákon pedig komplett edzésterv található. Nem csupán a mozgás miatt érdemes ellátogatni az erdőbe, hiszen a felújításkor egy tanösvény is kialakításra került, sőt tűzrakóhely is várja a társaságokat.

Kirándulás a Tamariska-dombon

Fővárosi viszonylatban is kiemelt zöldfelületi értéknek számít a Tamariska-domb a Királyerdő szívében. Az 5,9 hektáros, vadregényes területet az elmúlt években rendbe tette és körbekerítette az önkormányzat, s azóta is folyamatosan szépül. A domb egyedülálló élővilágát színvonalas tanösvény mutatja be, de ha valaki csendben és figyelmesen várakozik, saját szemével is megláthatja a ritka rovarokat és madarakat, amelyek itt élnek. A korábbi emberi beavatkozás nem kímélte a dombot sem: alatta egy hidegháborús bunker várja, hogy felújítsák, és akár látogathatóvá tegyék.

Séta a Kis-Duna-parton

Talán a csepeliek számára sem ismert tény, hogy kerületünk büszkélkedhet a leghosszabb természetes, bejárható dunai partszakasszal egész Budapesten. A Kis-Duna-part nem szorul népszerűsítésre. A vadregényes sétány a piknikezők, futók, bringások, kutyások, szerelmesek és horgászok paradicsoma. A Kis-Duna öböltől a Hollandi út végénél levő csárdáig tartó felújított, megszépült sétány új, energiatakarékos közvilágítást is kapott.

tamariskakiserdo