Vihar - Katasztrófavédelem: újra viharra kell számítani

Kategória: Archív 2015. augusztus 17. hétfő, 14:40

66760_big_viharFelhőszakadás veszélye miatt úgynevezett narancs, vagyis másodfokú riasztást adott  ki keddre is az ország középső részére az Országos Meteorológiai Szolgálat - tájékoztatta hétfőn az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Erős szélre és rövid idő alatt lezúduló 30-50 milliméternyi csapadékra kell számítani hétfőn és kedden is - közölte Hajdu Márton.Hozzátette, a közlekedőket arra kérik, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, mert a vihar ágakat szaggathat le, fákat dönthet ki. Azt javasolják az autóvezetőknek, hogy felhőszakadás esetén álljanak félre és várják meg a zivatar végét, mert a hirtelen lezúduló eső erősen korlátozza a látási viszonyokat. 
Áramszünetekre is lehet számítani, hiszen a heves szél leszaggathatja az elektromos hálózat vezetékeit - sorolta a szóvivő.
Arról is szólt, hogy a hétfői viharok nyomán 200 riasztást kaptak országszerte a tűzoltók. Jellemzően kidöntött fákat, letört gallyakat kellett eltávolítaniuk, illetve az erős szél tetőcserepeket sodort el és pincéket öntött el a víz - mondta Hajdu Márton.

MTI