Módosított útvonalon járnak hétvégén a csepeli buszjáratok

Kategória: Archív 2015. július 15. szerda, 14:58

bkklogoJúlius 18-án este koncert miatt lezárják a csepeli Károli Gáspár utcát a Szent Imre térnél, egész nap módosított útvonalon haladnak az arra közlekedő buszjáratok

2015. július 18-án (szombaton) este Csepelen, a Szent Imre téren koncertet tartanak, az előkészületek miatt azonban már hajnali 5 órától másnap, július 19-én (vasárnap) hajnali 3 óráig lezárják a Károli Gáspár utcát a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út között. A forgalomkorlátozás miatt egész nap módosított útvonalon haladnak az arra közlekedő járatok: a 35-ös, a 38-as, a 38A, a 71-es, a 138-as, a 151-es és a 238-as busz.

A Szentlőrinci úti lakótelep felé közlekedő 35-ös busz a Kossuth Lajos utcán a Szent István úttól a Szent István út–II. Rákóczi Ferenc út útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt, ezért nem érinti a Széchenyi István utca és a Karácsony Sándor utca megállóhelyet. A terelt útvonalon a járatra a 36-os, a 148-as, a 152-es és a 159-es busz II. Rákóczi Ferenc út, majd Karácsony Sándor utca H megállóiban lehet felszállni. A Csepel, Csillagtelep felé közlekedő busz útvonala nem változik.

A Szigetszentmiklós felé közlekedő 38-as és 238-as, a Lakihegy irányú 38A, valamint a Budatétényre tartó 138-as busz a Szent Imre tér–Kossuth Lajos utca–Szent István út–II. Rákóczi Ferenc út útvonalon kerül, ezért nem érinti a Szent Imre tér H és a Karácsony Sándor utca H megállóit. A terelt útvonalon a felsorolt járatokra a 35-ös, a 36-os, a 148-as, a 151-es, a 152-es és a 159-es busz Karácsony Sándor utca, majd Széchenyi István utca megállóiban lehet felszállni. A Csepel, Szent Imre tér végállomás felé közlekedő buszok útvonala nem változik.

A Csepel, Szent Imre tér felé közlekedő 71-es busz a Táncsics Mihály utca–Károli Gáspár utca–Kossuth Lajos utca–Vermes Miklós utca útvonalon kerül, ezért nem érinti a Szent Imre tér H megállóhelyet. A Csepel, Horgásztanya irányú busz útvonala nem változik.

A Kőbánya alsó vasútállomás felé közlekedő 151-es busz a Széchenyi István utcán a Kossuth Lajos utcától a Kossuth Lajos utca–Szent István út–II. Rákóczi Ferenc út útvonalon kerül, ezért nem érinti a Karácsony Sándor utca megállóhelyet. A terelt útvonalon a 36-os, a 148-as, a 152-es és a 159-es busz II. Rákóczi Ferenc út, majd Karácsony Sándor utca H megállóiban lehet felszállni. A Csepel, Határ utca felé közlekedő busz útvonala nem változik.

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvenc járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Budapest, 2015. július 15.

Budapesti Közlekedési Központ