Elismert testnevelő, díjazott pedagógus

Kategória: Archív 2015. július 13. hétfő, 09:30

jeneiJenei János, a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola testnevelője, a kerületi munkaközösség vezetője két országosan is jegyzett elismerésben részesült a közelmúltban: a Magyar Diáksport Szövetség június 1-jei közgyűlésén a Diáksportért kitüntető címet, míg június 4-én kiemelkedő pedagógiai munkájának elismeréseként Németh László-díjat is megkapta.

„Személy szerint nem csupán nekem szólnak ezek a díjak, hanem a nagyon jól működő kerületi testnevelő munkaközösségnek. Azt hiszem, hogy ehhez nagyban hozzájárult az eredményességünk és az a magas számú részvétel, amellyel a fővárosi és az országos versenyeken a csepeli diákokkal szerepeltünk. Például előfordult olyan is, hogy egy budapesti mezei futóversenyen az első három helyen csepeli diák végzett, ami ékes bizonyítéka a kerületben folyó munkának. Negyvenéves testnevelői pályám során számtalan kollégával dolgoztam együtt, kialakult itt Csepelen egy olyan közösség a testnevelők között, akik tisztességgel, becsülettel dolgoznak, ráadásul hozzák a szép eredményeket. Nagy szívfájdalmam, hogy kevés a pályakezdő, akiknek majd átadhatnánk a stafétabotot. Szerencsére a korban közvetlen mögöttem állóknak, még remélhetőleg adatik 10-15 év, hogy letegyék a névjegyüket” – mondta el lapunknak Jenei János, akitől azt is megtudtuk, hogy az általános iskolában legkiemelkedőbbnek számító diákolimpiai címet hét tanítványának sikerült elhódítania, köztük a fiának is, aki labdarúgóként atlétikában ért fel a csúcsra.

A testnevelőtől azt is megtudtuk, hogy a közeljövőben indul útjára a csepeli utánpótlás sportegyesületük, amelyben a labdarúgás játssza a főszerepet. „Szeretném, ha ez az önkormányzat által megálmodott kezdeményezés kiteljesedhetne a jövőben, ami újabb csepeli diáksport-sikerek záloga lehet” – tette hozzá Jenei tanár úr.

Csepeli Hírmondó