Virágba boruló Csepel

Kategória: Archív 2015. július 02. csütörtök, 18:32

sztimreter_011Csepel is benevezett idén a népszerű, immár huszonkettedik alkalommal megrendezett „Virágos Magyarországért” versenyre. A megmérettetés mögött álló mozgalom célja, hogy a résztvevő települések mindenki örömére, lehetőségeikhez mérten felvirágozzák köztereiket. Kerületünknek jó oka van nevezni: megújult közterületeink közelebb hozzák a természetet Csepel lakóihoz, és növelik a kerület turisztikai értékét.

Július 2-án látogatott el hozzánk a verseny zsűrije, akik összetett szempontrendszer szerint értékelik kerületünket. A Főépítészi Iroda és a Csepeli Városgazda munkatársai végigvezették a zsűritagokat Csepel legértékesebb területein: a Szent Imre tér után meglátogatták a megújult Kossuth Lajos utcát, a Kis-Dunaparti sétányt, az Akácfa utcai kiserdőt, a Tamariska-dombot valamint a Rákóczi kertet. A verseny során a közterületek kicsinosítása mellett a környezettudatosság is számít. Ahogy a sétán kiderült, a felújítások során az önkormányzat figyel arra, hogy lehetőség szerint mindenhol a talajvízzel, fúrt kutakból biztosítsa a növényzet öntözését, ezzel megtakarítva rengeteg értékes ivóvizet. A zsűri a közintézmények energetikai állapotát is értékeli – Csepel ezen a téren egyáltalán nem áll rosszul. A Polgármesteri Hivatal épülete már megújult, az elmúlt években számos panelház korszerűsítése lezajlott, jelenleg pedig folyamatban van több óvoda szigetelése és udvarának felújítása.

A Magyar Turizmus Zrt. által patronált verseny eredményhirdetése késő ősszel várható. A nyertes önkormányzat az elismerés mellett részt vehet a nemzetközi versenyen, melyet évtizedek óta szervez az Entente Floral Europe.

MN

fotó: Kitzinger Adriennsztimreter_007

sztimreter_001sztimreter_008sztimreter_012sztimreter_026sztimreter_015