Felfüggesztett eltiltást kapott a magamutogató horgász

Kategória: Archív 2015. július 01. szerda, 15:06

Horgaszat1Fél évre eltiltották a horgászástól, de büntetését fél évre felfüggesztették annak a férfinak, aki június 21-én a Kis-Duna partján egy horgászversenyen összetűzésbe került egy kocogó nővel, majd a szemérmét mutogatta neki. A Csepeli Horgász Egyesület fegyelmi bizottsága június 30-án hozta meg a döntését. A fegyelmi bizottság ülésére meghívták a panaszos nőt, aki azonban nem jelent meg. A büntetéssel sújtott horgász sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

Mészáros Ferenc, a Csepeli Horgász Egyesület elnöke arról számolt be, hogy a fegyelmi bizottság ülésén meghallgatták az érintett horgászt és több szemtanút. Meghívták a panaszos hölgyet is, aki nem jelent meg, így nem tudták szembesíteni a tanúkkal. A vizsgálaton az derült ki, hogy a kocogó nő kézzel fellökte egy horgász készletét futás közben, ami szándékosságra utal. A horgász kára dokumentáltan 40 ezer forint. A hölgy azonban nem kért bocsánatot az okozott kárért, hanem futott tovább. Ekkor szóváltás alakult ki, aminek során a horgászok szemrehányást tettek a nőnek, hogy miért a pecabotok között kocog, amikor néhány méterrel odébb is megtehetné ezt. A szemtanúk szerint a kocogó nő „provokatív módon” kétszer is visszatért a helyszínre; előbb fényképezett, majd két kutyával jelent meg.

„Az nem igaz, hogy egy bottal megütötték a nőt, mert pecabottal nem lehet odasuhintani senkinek. Bebizonyosodott, hogy a horgászok nem akartak botrányt. A kocogó nő viselkedése hozzájárult ahhoz, hogy összetűzés alakult ki. A mutogató horgász annak a fiatalembernek az édesapja, akinek a felszerelését a nő feldöntötte. Az illetlen magamutogatás elfogadhatatlan, nem méltó egy horgászhoz. Az illető a vizsgálat során megbánást tanúsított, és sajnálatát fejezte ki” – mondta Mészáros Ferenc.

A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a horgászt korábban soha nem büntették meg, a kocogó nő pedig a férfit ábrázoló sértő fénykép közzétételével nagy nyilvánosság előtt megszégyenítette a horgászt. A fénykép publikálása jogilag aggályos. A Csepeli Horgász Egyesület azt a tanulságot is levonta, hogy a szervezés nem volt megfelelő, mert kevés volt a rendező és a területet nem zárták le körültekintőbben.

Cs. A.