Véradás szeptember 11-én

hétfő, 07 szeptember 2015 13:07

veradas4Tisztelt Csepeli Lakosok! Kedves Véradók!2015. szeptember 11-én (pénteken) 14:00 és 18.00 óra között a Csepel Plaza földszintjén (1212 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 154-170.) véradás lesz.

Személyi igazolvány, lakcímkártya és eredeti TAJ kártya szükséges a regisztrációhoz. A véradást megelőzően javasolt bőségesen étkezni és sok folyadékot fogyasztani.

Kitüntették a Csepeli Mosolygó Dalkört

hétfő, 07 szeptember 2015 12:51

vitzi1A Csepeli Mosolygó Dalkör augusztus 29-én a Magyar Vitézi Rend felkérésére Várpalotán szerepelt a Nagyboldogasszony Templomban tartandó vitéz avatáson, ahol fellépésével Csepel hírnevét öregbítette.

A kórus felkészülését Péter Anna irányította, aki a rendezvényen szólót is énekelt. Az előadás nagy sikert aratott.

A dalkört eddigi kimagasló szerepléseiért a Magyar Vitézi Rend kitüntetéssel jutalmazta, melyet a főkapitányuk Vitéz József Árpád királyi herceg adott át Péter Annának, a kórus művészeti vezetőjének.

Csepel.info

kitntets-s-igazolsvitzi2

Téli átállás a Csepeli Fürdőben

hétfő, 07 szeptember 2015 11:56

uszoda_2A Csepeli Fürdő 2015. évi nyári nyitva tartása 2015. szeptember 20-án üzemzárásig tart.

A téli átállás tervezett időszaka: szeptember 21. - október 4. A Csepeli Városgazda munkatársai ebben az időszakban készítik fel a strandot a téli üzemeltetésre.

Tervezett téli üzemű nyitás: 2015. október 5-e, reggel 6.00 óra

 

Megértésüket köszönjük! Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.

Kedvezményekkel indult a tanév

hétfő, 07 szeptember 2015 08:50

tankonyvek31A most kezdődött tanévben közel 1 millió 200 ezer gyerek indult iskolába, közülük mintegy 650 ezren kaptak ingyenesen tankönyvet. Ennek az általános iskola 1-3. évfolyamán tanulók szülei örültek leginkább, mivel a gyerekeknek alanyi jogon járt a térítésmentesség: így mintegy 150 ezerrel több gyerek jutott térítésmentesen a példányokhoz. A többi évfolyamon pedig a szociálisan rászorulók, nagycsaládosok, tartósan beteg tanulók jutottak ingyenesen a könyvekhez.

Csepelen több mint hétszáz kisdiák kezdte meg tanulmányait az általános iskolákban – tudtuk meg Tóth János tankerületi igazgatótól.

Az előző évhez képest változott, hogy azok a tanulók, akik fizetnek a tankönyvekért, hogyan kapták meg a csekkeket: erről az iskolák honlapjukon tájékoztatták a szülőket. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) tavaly névre szólóan, postán küldött a tanulóknak díjbekérő csekket, most ezt a számlát az iskolákban vehették át a hozzátartozók augusztus 31-ig.

Fizetési határidő, ingyenesség

A diákok szülei szeptember 15-ig csekken, banki átutalással és iskolakezdési utalvánnyal egyenlíthetik ki tankönyvszámlájukat. Amire külön érdemes odafigyelni a hozzátartozóknak, hogy az ingyenességre jogosuló tanulóknak három hónapnál nem régebbi dokumentumokat kell bemutatniuk a tartós betegségről, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatról vagy a három gyermek után járó családi pótlékról szóló igazolásról.

Csökkentek a tankönyvárak

Egy felső tagozatba járó tanuló anyukája például átlagosan 12 ezer forintot fizet ki a tankönyvekért. A könyvtárellátó tájékoztatása szerint mintegy 35 százalékkal lettek olcsóbbak a tankönyvek 2013-hoz képest.

Szeptembertől ingyenes gyermekétkeztetések - Kik jogosultak rá az óvodákban?

Újabb segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok szeptembertől. Több gyermek kaphat ingyenes óvodai, bölcsődei étkezést szeptembertől, mint eddig. (Erről felhívásban értesültek olvasóink júliusi lapszámunkban.)Az anyagilag jobb helyzetben lévő, háromnál kevesebb, egészséges gyermeket nevelő szülőknek azonban továbbra is fizetniük kell az étkezésért.

Csepelen is bővült az érintettek köre, mivel az új nevelési évtől közel 2500 gyermek jár majd óvodába. Ebből az először oviba indulók több mint hatszázan vannak.

Ingyenesen étkezhetnek az oviban szeptember 1-től azok a gyerekek, akiknek a családjában három vagy több gyermeket nevelnek, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, fogyatékossággal élnek vagy tartósan betegek. Az ingyenességet kap, akinek a családban nevelkedő testvére tartósan beteg vagy fogyatékos, vagy akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér 130 százalékát (2015-ben ez 89 408 forint), s az is kedvezményezett, akinek a nevelésbe vételét elrendelte el a gyámhatóság – tájékoztatta lapunkat Baldauf Myrtill köznevelési referens.

A térítésmentességet igényelheti az egyik szülő, a családba fogadó gyám, nevelőszülő vagy a gyermekotthon vezetője.

Igénylés módja

A szülőknek egy nyilatkozatot kel kitölteni és benyújtani az óvodában, amelyet az intézményben lehet kérni, de letölthető a csepel.hu honlapról is. (Ezeknek a nyilatkozatoknak a leadása folyamatosan zajlik, tehát ha a fent leírt állapot valamelyike bekövetkezik, a nyilatkozat bármikor beadható. A felhívásban szereplő augusztus 5-ei határidőt azért jelölték, meg, hogy a jogosultak már szeptember 1-től igénybe vehessék az ingyenességet.)

Ezzel a lehetőséggel például egy olyan három gyerekes család, ahol eddig féláron étkezhettek a gyermekek, ősztől havi 11-15 ezer forintot takaríthat meg.

Mi vonatkozik az általános iskolásokra?

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók az általános iskola mind a nyolc évében jogosultak ingyenes étkezésre, továbbá július 1-jétől azok a gyermekek is, akiket nevelésbe vettek vagy utógondozói ellátott tanulók. Ezenkívül azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők is térítésmentesen étkezhetnek, akiket fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó intézményben helyeztek el. Az 1-8. évfolyamon, továbbá a középiskolai tanulmányok idején a térítési díjból 50 százalékos kedvezményt kapnak a három- vagy többgyermekes családok, a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek, ha más jogcímen nem részesülnek ingyenes étkezésben – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján.

antal

Fergeteges kalandok a Radnótiban

vasárnap, 06 szeptember 2015 08:53

TBE_3662A borús, esős időjárás általában meg szokta pecsételni a szabadtéri rendezvények sorsát – mostanában azonban úgy tűnik, Csepel ezt újra meg újra meg újra megcáfolja. A Tombolj és Tanulj! című rendezvényen augusztus 20-ához hasonlóan a rossz idő ellenére rengetegen vettek részt, a program annyira változatos volt, hogy senkinek sem maradt ideje fázni.

GALÉRIA

 

A Radnóti Miklós Művelődési Házat szeptember ötödikén kívül-belül hangos gyerekzsivaj árasztotta el. A Csepeli Városkép Kft. által szervezett ingyenes program a legkisebbek számára nyújtott színvonalas elfoglaltságot a tanév első hétvégéjére. Ahogy Ligeti Ágnes, a Művelődési Ház vezetője elmondta, a nap kettős tematika köré épült: „Tombolj!”, vagyis különféle kipróbálható mozgásformák segítségével a gyerekek levezethetik energiájukat, kiélvezhetik a nyár utolsó pillanatit. „Tanulj!”, azaz a kézműves foglalkozásokon, a számtalan logikai- és társasjáték segítségével pedig már az iskolai elfoglaltságokra hangolódhatnak.

„Az eső közbeszólt – még az itt látható rengeteg programnál is többet terveztünk a mai napra. Tavaly „Egy Szelet Csepel” címen volt egy rendezvénysorozat, melyből a Radnóti a sportprogramokkal vette ki a részét. Ez adta az ötletet, hogy kellene szervezni egy családi szombatot, ahol nemcsak az idelátogató gyerekek testét, de az agyát is megmozgatjuk, közben pedig bemutatjuk a házban működő tanfolyamokat is. Úgy érzem, rendkívül sikeres a mai esemény, ami arra buzdít, hogy jövőre is szervezzünk egy ilyen napot.”

TBE_3343Már a Művelődési Ház körül is hatalmas sokadalom fogadta a családokat. A bejárat előtt a fák lombjai közé nyúló mászófal okozott szokatlan látványt. Sok bátor jelentkező akadt még a legkisebbek között is, aki megkísérelte elérni a torony csúcsát, hogy fentről szemlélhesse meg a látogatók tömegét. A mászófalhoz közel a mogyorófa alatt Csepszi, a guruló helytörténeti kiállítás okozott örömet mindenkinek – a szülőkben nosztalgikus hangulatot ébresztett, a gyerekekben pedig izgalmat a régi teherautó, benne a motor és mindenféle érdekes tárgyak látványa.

A szülők legnagyobb örömére hosszú időre lekötötték az apróságokat a népi játékok, lehetett például horgászni, csigákkal versenyezni – persze a halak, csigák mind fából voltak. Kicsit távolabb azonban eleven lovak álldogáltak egy fa alatt, nyergükbe pedig bárki felülhetett.

Beljebb lépve a kintihez képest sokkal kellemesebb hőmérsékletű Művelődési Házba igazi mesevilág fogadta a gyerekeket. A társasjátékok világába egy Keszi törzsébe tartozó honfoglaló vitéz vezette be a kíváncsiakat a Kockalandorok asztalánál, a Logikó-P asztalánál pedig bárki próbára tehette agytekervényei állóképességét. Az arcfestők pedig bárkinek teljesítették a vágyait – kiscicává, pillangóvá, vagy akár szuperhőssé lehetett változni az asztaluknál.

A színpadon eközben látványos előadások váltották egymást, melyek a nap során egyre több és több érdeklődőt vonzottak. Délelőtt a Hahota Gyermekszínház indított egy sokak számára ismerős történettel: Csizmás Kandúr meséjét adták elő időnként a közönséget is bevonva. A Vectors Kötélugró Sportegyesület, majd a CirkuSZínház szemkápráztatóan látványos előadása után bárki kipróbálhatta, mennyire képes a zene ritmusára mozogni Telek Máté, az ÁMK táncoktatójának segítségével. Ebédidőben kezdődött a nap legjobb gasztronómiai programja: egy hétfordulós lángosevő verseny, ahol a vállalkozó kedvű és éhes gyerekeknek kezük használata nélkül kellett mihamarabb elfogyasztaniuk egy kötélen lógó finomságot. Jóllakottan nem esik jól a mozgás: az Eszter-lánc mesezenekar előadása kiváló levezetése volt az ízletes és kiadós ebédnek.

TBE_3442Délután is látványos bemutatók kápráztatták el a gyerekeket és a szülőket egyaránt. A capoeirások műsorát néző gyerekek közül biztos sokan arról álmodtak, hogy bárcsak ők is olyan lendületesen, légiesen tudnának mozogni, mint a színpad előtt mozgó fiatalok... A zumbát és a gymsticket viszont bárki kipróbálhatta, a látványos hastánc, hip-hop és jazz-balett bemutató pedig már csak hab volt a tortán. Ezek a bemutatók azért is voltak nagyon különlegesek, mert ezeket a mozgásformákatt hivatalosan oktatják a Radnóti falai között, így aki kedvet kapott, azonnal jelentkezhetett bármelyikre – persze csak szülei beleegyezésével. A radnótis fellépők bemutatóik után különleges meglepetéssel, egy gondosan elpróbált, mégis spontánnak tűnő flashmobbal, azaz közös tánccal is kedveskedtek a nagyterem időközben hatalmasra duzzadt közönségének.

Egy ilyen naphoz igazán nagy finálé dukál: Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar fergeteges koncerttel zárta a rendezvényt. A koncert alatt még zajlott az élet, de ekkorra már érezhetően fáradtak voltak kicsik és nagyon egyaránt. Miután a zenészek letették hangszereiket, lassan mindenki hazaindult – kimerülten, de élményekkel tele.

MN

fotó: Tóth Beáta

TBE_3487TBE_3517TBE_3703TBE_3565

csuzli5

A csepeli kosárlabdasport játékos és edző legendáját, Liptai Istvánt 80. születésnapja alkalmából köszöntötték barátai, tanítványai és tisztelői. A vendégek között nem véletlenül volt felfedezhető számos magyar bajnok és egykori válogatott játékos. Mindannyian Csúzli bácsi kezei alatt váltak kosárlabdázóvá.

Morovik Attila alpolgármester Csepel borát átnyújtva nyitotta meg az eseményt és gratulált kerületünk díszpolgárának. Majd ezt követően is a köszöntőbeszédek sokasága csalt könnyeket a szemekbe. A múltat felidéző sztorik, köszönetnyilvánítások és elismerő szavaknak lehettek tanúi az egybegyűltek. A bensőséges hangulatú ünnepség családiasságát és közvetlenségét csak fokozták a humoros beszólások és ugratások. A régi cimborák és egykori sportvezetőik ismét együtt szórakozhattak, megünnepelve mesterük, Csúzli bácsi 80. születésnapját.

Jó egészséget és boldog születésnapot kívánunk!

Pályakép

Liptai István (1935.augusztis 10., Szeged)

Kosárlabdázó, szakedző. Klubjai játékosként: Csepel SC (1954–62, 1964–72), Oroszlányi Bányász (1962–64), edzőként: Csepel SC, női csapat (1972–82), férfi csapat (1987–91). Eredményei: játékosként magyar bajnok (1972-73), magyar válogatott (137 mérkőzés), olimpiai 9. (1960, Róma), magyar bajnokcsapat edzője (1989), az Év edzője (1989)

csuzlicsuzli2csuzli3macsuzlicsuzli4csuzli6

"VI. BKIK Open” teniszverseny

péntek, 04 szeptember 2015 10:50

bkikTisztelettel meghívjuk Önt a 165. éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XX., XXI., XXIII. kerületi Tagcsoportjai, és a XX-XXIII. Kerületi Ipartestület által közösen szervezett „VI. BKIK Open” teniszversenyre.

Időpont: 2015. szeptember 19. 8:00 óra (a csoportok sorsolásának ideje: 08:30 - 09:00)
A verseny kezdési időpontja: 09:00 óra

Helyszín: 1203 Budapest, Közműhelytelep u. 21. szám alatti teniszcentrum

Rendezők: a BKIK XX., XXI., XXIII. kerületi Tagcsoportjai, a XX.-XXIII. Kerületi Ipartestület

Fővédnök:      Dr. Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő       
Védnökök:     

  • Szabados Ákos, a XX. kerület polgármestere
  • Borbély Lénárd, a XXI. kerület polgármestere
  • Geiger Ferenc, a XXIII. kerület polgármestere

Versenyigazgató: Tarjányi János
Szervezés: Tóth Szandra
Szakmai igazgató: Juhász Gábor, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) sportigazgatója

 

VERSENYKIÍRÁS

Versenyszámok:

  • Amatőr páros
  • Amatőr férfi egyéni

Az „Amatőr páros” és „Amatőr férfi egyéni” versenyszámokban kizárólag olyan játékosok indulhatnak, akik nem szerepelnek az MTSZ hivatalos ranglistáján, illetve nem versenyeznek az országos csapatbajnokságban. Az „Amatőr páros” versenyszámban férfi-férfi, férfi-nő, valamint nő-nő felállású párosok egyaránt indulhatnak. Az „Amatőr férfi egyéni” versenyszámban korhatár nélkül bármely amatőr versenyző indulhat.

Nevezés: A versenyzők számára kötelező az előnevezés 2015. szeptember 15. napjáig.

Nevezni lehet: a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levelezési címen,
vagy a 0630/566-7939-es telefonszámon.

Nevezési díj: „Amatőr páros” versenyszámban 6.000,- Ft/páros,
„Amatőr férfi egyéni” versenyszámban 4.000,- Ft/fő.
A nevezési díj tartalmazza a vendéglátást is.

Nevezési díj befizetése: 2015. szeptember 19-én a helyszínen 08:00 – 08:30-ig

Díjazás: I.-III. helyezetteknek serleg és tárgyjutalom
Szponzoraink értékes tárgynyereményeket ajánlottak fel, melyeket díjmentes tombolán sorsolunk ki az indulók között.

Szabályok: A Rendezőség a sorsolás folyamán nem alkalmaz kiemelést a 2014. évi eredmények alapján, ezzel is növelve a versenyzők esélyeit. A fenti versenyszámokban indulók - a sorsolást követően – csoportokba kerülnek. A csoportban lejátszandó meccsek és a csoportból továbbjutó versenyzők száma az indulók számának függvényében dől el.
A csoporton belül a játszma 6 „game”-ből áll, és 2 „game” különbséggel kell nyerni. 6-6-os állásnál 7 pontos „tie-break”-et, vagyis rövidített játszmát kell játszani. A „game”-en belül a „No-Ad” szabály érvényes, vagyis 40-40-es állás után nincs előny, hanem a játékosok a „game” megnyeréséért játszanak.
Ilyen esetben a fogadó játékos dönti el, hogy hova kéri az adogatást.
A továbbjutás szempontjából elsődlegesen a csoportban elért győzelmek számítanak, azonban a győzelmek számának egyezőség esetén az egymás elleni eredmények döntenek. A csoportból továbbjutó versenyzők egyenes kieséses szakaszban folytatják tovább a küzdelmeket, ahol a csoportmérkőzésekre vonatkozó szabályok az irányadók.
A Rendezőség fenntartja a jogot arra, hogy:

amennyiben a fenti versenyszámokban a verseny befejezése bármely okból nem biztosítható, a részeredmények alapján hirdessen eredményt,

a versenykiírást módosítsa.

A Rendezőség felhívja a „VI. BKIK Open” teniszversenyen versenyzők figyelmét az egymással szemben tanúsítandó sportszerű magatartásra, illetve egymás testi épségének megóvására.
Minden egyéb, a versenykiírásban nem szabályozott kérdésben a Nemzetközi Tenisz Szövetség által meghatározott szabályok az irányadók.

Letölthető versenykiírás

Szeretettel várjuk nevezését!
Mindenkinek jó játékot és sok sikert kívánunk!

Üdvözlettel,
a XX., XXI. és XXIII. kerületi Tagcsoportok elnökei

További információ: Tarjányi János XX. kerületi Tagcsoport-elnök, mobil: +3630 566 7939, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

150904parlagfuJelentősen emelkedett a parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az elmúlt héten az országban, ezért másodfokú riasztást adott ki az Országos Közegészségügyi Központ.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtöki közlése szerint továbbra is a Dunántúlon, illetve az Alföld középső részén a legmagasabb a parlagfű pollenterhelése.

A győri, a veszprémi, a székesfehérvári, a kaposvári, továbbá a kecskeméti és a békéscsabai mérőállomás környékén 200 pollenszemnél is többet mértek légköbméterenként a levegőben. Jelenleg Budapest környékén a legjobb a helyzet, de a parlagfű pollenkoncentrációja itt is meghaladja a 30 db/m3 értéket.

A másodfokú riasztási szintnél a parlagfűre érzékenyek tünetei súlyosbodhatnak, jellemző a tüsszögés, náthajellegű orrfolyás, enyhe fejfájás, könnyező szemek, torok viszketés, torokköszörülés, a szem fáradékonysága, általános fáradtságérzet.

Híradó.hu

CSEPELI SZÜRETI MULATSÁG

péntek, 04 szeptember 2015 08:33

szureti_mulatsagSZEPTEMBER 26-ÁN, SZOMBATON EGÉSZ NAPOS CSALÁDI RENDEZVÉNY A KIRÁLYERDEI MŰVELŐDÉSI HÁZNÁL!


10:00 Szőlővadászat – a Pódium Színház zenés meseelőadása

11:00 Szőlőtaposó – a Csepp-Csepel és a Kis Csepel Táncegyüttes fellépése, kísér a Gázsa Zenekar

12:00 Szőlőtelepítés: gyere el, és ültess Te is egy szőlőtőkét a művelődési ház kertjében!

13:00 Szüreti folklórparádé – fülbemászó dallamok

14:00 Must vagy soha – a színpadon Rokker Zsolti és a Nagymutter

15:00 Családi vetélkedő (jelentkezés aznap a helyszínen)

15:30-20:00 Retro buli a Cascade Music Jam Zenekarral, közben:

18:00 Varga Feri és Balássy Betty fellépése

Ezen kívül: szőlőpréselés, must kóstolás, szekerezés, hordólovaglás és más népi játékok, kézműves-foglalkozás, parasztudvar és állatsimogató

Gasztronómia: töltött szőlőlevél, rostonsültek, kürtőskalács, a Gál Pincészet Csepel-szigeti borai

Főtámogató: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Támogatók: HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt., Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.

 

A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Királyerdei Művelődési Ház 1213 Budapest, Szent István út 230. • T.: 278-2747

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. • www.csepelivaroskep.hu

Ítélet előtt Szenteczky János vádlott

csütörtök, 03 szeptember 2015 16:12

Szenteczky_JanosElhalasztották Szenteczky János vádlottnak, a csepeli MSZP elnökének rágalmazási perét a Kispesti Járásbíróságon szeptember 3-án, miután ügyvédje betegségre hivatkozva nem jelent meg a tárgyaláson. A rágalmazási ügy lényege, hogy a 2010-es önkormányzati választások előtt a Csepel.info nevével visszaélve jelentettek meg egy Fideszt lejárató kampányújságot, amelyet a vád szerint Szenteczky János adott ki.

A korábbi tárgyalásokon a tanúvallomásokból kiderült, hogy Szenteczky János különféle trükkökkel próbálta lejáratni a csepeli Fideszt és annak vezetőit a 2010-es önkormányzati választások előtt. Az egyik tanú például elmondta, hogy Szenteczky János telefonon felhívta őt 2009-ben, hogy beszélgetni szeretne vele. Arra azonban nem számított, hogy Szenteczky titokban minden bizonnyal hangfelvételt készít a magánbeszélgetésről. A kettőjük között elhangzott mondatok ugyanis átszerkesztett módon később egy Fideszt lejárató kampányújságban jelentek meg. A tanú megdöbbent az eseten, mert semmiféle interjút nem adott, és nem egyezett bele, hogy a magánbeszélgetését lejárató kampánycélokra használják fel. Az ügy elképesztő hasonlóságot mutat a gyilkosságért életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Deme Gábor praktikájával, aki arról volt közismert, hogy rendszeresen hangfelvételt készített magánbeszélgetéseiről lejárató célzattal.

Wirsching Viktória, a csepeli MSZP kampánystábjának korábbi tagja, aki jelenleg a DK kommunikációs ügyeivel foglalkozik, tanúként azt vallotta korábban, hogy a 2010-es kampányban részt vett a csepeli szocialisták kampányában. A lejárató kiadványt látta, de szerinte ahhoz semmi köze nem volt az MSZP-nek. Megjegyezte, hogy „Szenteczky Jánostól a kiadvánnyal kapcsolatban semmiféle utasítást nem kapott és az MSZP részéről senki nem határolódott el a lejárató újságtól.” Azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a kiadványokról mindig Szenteczky hozott döntést.

Ábel Attila alpolgármester tanúként azt mondta: a rágalmazó kiadványból nem derült ki, hogy ki volt a kiadás felelőse, de sejthető, hogy Szenteczky érdekében állt ilyen újság megjelentetése. A lapban kizárólag Szenteczky János politikai ellenfeleiről jelentek meg becsületsértő állítások, és a terjesztői is arra utaltak, hogy megbízóik nagyhatalmú emberek. Abban az időben pedig az MSZP volt hatalmon Csepelen.

A per egy korábbi tárgyalásán hallgatták meg R. Béla tanút, aki terjesztőként vett rész a becsületsértő és rágalmazó kiadvány megjelentetésében. Ő egyértelműen felismerte Szenteczky Jánosban azt az embert, aki a rágalmazó lap terjesztésére felkérte a csepeli MSZP Kossuth Lajos utcai irodájában 2010 őszén. A védelem az ő ismételt meghallgatását kérte. A tanú meg is jelent a mostani tárgyaláson, de ezúttal a védelem hiányzott Szenteczky részéről.

A pert október 5-én folytatják, s várhatóan ítélet is születik.

Csepel.hu

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail