b022706d4dd84c71a90029cbf862fd90Kelet- és Nyugat-Európa között az egyik legfontosabb vasúti kapcsolat vezet át Budapest déli részén - jelentette ki Vitézy Dávid a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára a megújult déli összekötő vasúti Duna-híd átadóján csütörtökön Budapesten. A megújult híd nem csak a vasúti személyforgalomban, hanem a nemzetközi teherforgalomban is jelentős szerepet tölt be, mert Európa három kiemelkedően fontos transzeurópai vasúti folyosója vezet át itt - hangsúlyozta. A déli összekötő vasúti Duna-hídon halad át a Magyarország keleti és nyugati országrészei közötti vasúti forgalom 90 százaléka, beleértve a tranzitforgalmat is - emelte ki. Hozzátette: a felújításnak és a kapacitásbővítésnek köszönhetően a híd a következő évtizedekben is megbízhatóan tudja kiszolgálni a vasúti személy- és áruszállítást.

Programok augusztus 20-án

2022. augusztus 04. csütörtök, 10:08

AUG 20 E meghivo

Karbantartás miatt 2022. augusztus 6-án és 7-én (szombaton és vasárnap) a H7-es HÉV nem közlekedik. A vonatok helyett a Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között a H7-es pótlóbusszal, a Szent Imre tér és Csepel HÉV-állomás között egyéb járatokkal lehet utazni.

A csatlakozások biztosítása érdekében a Csepel, Szent Imre tértől induló 71-es, 138-as és 238-as járatok egyes kora reggeli indulásai néhány perccel későbbre tolódnak.

A3 altvj H7 vgz 220806

hosegAz országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 00.00 órától 2022. augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

farkas bertalan1Farkas Bertalan az Interkozmosz program keretében vált űrhajóssá és űrkutatóvá. Az Űrhajósok Nemzetközi Szövetségének alapító tagja, az MTA Interkozmosz Tanács kutatócsoportjának munkatársa, a Space for Earth Alapítvány alapító tagja. Leghíresebb kísérleti programja az űrutazás során az Interferon volt, de a Dóza kísérletben részt vevő, a KFKI által gyártott Pille sugárdózismérő is rendkívül sok eredményt hozott a későbbi kutatások számára országunknak. Tevékenységével nemzetközi elismerést vívott ki Magyarországnak és mind a mai napig részt vesz az űrkutatás népszerűsítésében.

rendkivuli lehetoseget biztositanak az energiaszolgaltatok a meroallas bediktalasara 600x315 cropAz MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja – áll a társaság közleményében.

Nem jár automatikusan, így a kormányhivatalokban lehet igényelni a rezsicsökkentés által biztosított nagycsaládos gázárkedvezményt. A kedvezményt három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe.

 

A háromgyerekesek esetében az éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felefelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, 1020 forint tizedét.

 

Az igénylőknek magukkal kell vinniük az utolsó havi gázszámlájuk befizetéséről szóló igazolást és a szolgáltatási szerződésüket, és a kedvezményt csak az a szülő veheti igénybe, akinek a nevére szól a gázszámla.

 

A kérelmet az igénylő lakóhelye szerint illetékes fővárosi/ megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani az erre a célra rendszeresített igénylőlapon. A kérelem a kormányhivatalok családtámogatási ügyfélszolgálatán, valamint az ország több mint 300 kormányablakában is benyújtható.

 

További részletek a mellékelt fotón!

Utmutato a nagycsalados foldgaz arkedvezmenyhez 1 page 0001

Utmutato a nagycsalados foldgaz arkedvezmenyhez 1 page 0002

Utmutato a nagycsalados foldgaz arkedvezmenyhez 1 page 0003

 korcimer

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

pályázatot hirdet

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Humán Szolgáltatások Igazgatósága

intézményvezetői beosztás ellátására

Munkáltató: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete, az egyéb munkáltatói jogokat a polgármester gyakorolja (Mötv. 19. §).

Jelentkezzen Ön is számlálóbiztosnak!

2022. július 29. péntek, 11:04

nepszamlalas

Keresetkiegészítési lehetőség!

 

Jelentkezzen számlálóbiztosnak a 2022. évi népszámlálásra a Polgármesteri Hivatalnál

2022. augusztus 26. napjáig.

 

A számlálóbiztos 2022. szeptemberében online oktatást kap,

majd azt követően

 

2022. október 17. és november 20. között

 

végzett munkájáért

a kiosztott és elvégzett feladattal arányos díjazásban részesül, amely akár bruttó

250.000 Ft[1]

is lehet.

 

A munkavégzésre másodállásban is lehetőség van, de nem feltétel, hogy jelenleg alkalmazásban álljon.

 

Részletek és jelentkezési lap: https://csepel.hu/onkormanyzat/nepszamlalas

 


[1] A díjazás mértékét előre csak kalkulálni lehet, annak mértéke az online kitöltést választók arányában is változik.

e0728fda38974641915c3d2f07af1509– Az új építésű lakások áfája a következő két évben is ötszázalékos lesz – jelentette be ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta, hogy Európának új háborús stratégia kell, Magyarország viszont csak magára számíthat, itthon lesz is elég gáz télire. A földgázár ingadozása miatt a kormány előkészíti azt is, hogy ki a háztartások ki tudják váltani azt. A jövőben miniszteri biztos felel a Mátrai Erőmű nem működő blokkjainak újraindításáért, és a barnaszénbányászat újranyitásáért. – A magyar aszálykárok jelentősek, de a hazai ellátást nem veszélyeztetik – jelentette ki a témában a kormányfő.