III. Csepeli Fitnesz Nap április 13-án

szerda, 20 február 2019 16:26

III CsepeliFitneszNapPlakat

VTF 63562019. február 20-án délelőtt Morovik Attila alpolgármester születésnapja alkalmából köszöntötte a 90 éves Ferenczhalmi Vilmos Jenőt, Karlovits Sándornét, Korompay Attilát és Boldog Miklósnét.

Interaktív koncert a Buborék Együttessel

hétfő, 18 február 2019 10:06

buborek A3 B 1

Egy lovagkeresztes családfakutató

hétfő, 18 február 2019 09:44

csaladfaMagyarország legismertebb arisztokrata családfakutatója Gudenus János, aki 1980-ban költözött Csepelre egy panellakásba. Örökletes címként maga is báró, de egy 1947-es törvény betiltotta a címek hivatalos használatát, magánéletében pedig csak a rend kedvéért említi meg, ha kérdezik. A magyar kormány 2014-ben lovagkereszttel tüntette ki. Az indoklásban ez áll: „nemzetközileg is jelentős genealógiai és történészi kutatómunkája, kiemelkedő életműve elismeréseként”.

korcimer 15Borbély Lénárd, Csepel polgármestere aláírta a 2019. évi költségvetés tervezetét. A dokumentumot itt megtekintheti.

DSC 0048A gazdaságélénkítő intézkedések következtében jelentősen megnőtt lakásépítési kedv kerületünkben is nyomon követhető– mondta el a Hírmondónak Hollainé Fekete Anna, a kerületi önkormányzat főépítészi irodájának városrendezési ügyintézője. Az okleveles építészmérnök egy házépítés tervezési folyamatairól és az építési szabályzat legfontosabb elemeiről is beszélt a lapnak. A helyi iroda számos tanáccsal segíti az építkezni vágyókat.

Egészségügyi fejlesztések Csepelen

péntek, 15 február 2019 09:15

varo2Az elmúlt években számos egészségügyi fejlesztés történt a kerületben. A tüdőgondozó és a Szent István úti rendelő felújítása, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat klimatizálása, a 24 órás felnőtt- és gyermekügyelet kialakítása, a mentőautók korszerűsítése és a modern orvosi eszközök beszerzései mellett jelenleg is zajlik a Táncsics Mihály utcában és a Csikó sétányon levő rendelők felújítása.

letoltes1234Harminc évvel ezelőtt, elkötelezett kertvárosi csepeli polgárokból alakult egy baráti társaság, amely akkoriban a rendszerváltás aktualitásait volt hivatott átbeszélni. Nemrég ismét összeültek, hogy Csepel elmúlt tíz évéről, a kerületben rejlő fejlődési potenciálról beszélgessenek. Fontosnak tartják, hogy megismerjék Borbély Lénárd polgármester elképzeléseit a városrész jövőjét illetően. A feladatokról, kérdésekről listát állítottak össze és arra kérték a polgármestert, töltse meg tartalommal - mondta lapunknak a kerületben élő Klinghammer István akadémikus, egyetemi tanár, Csepel díszpolgára.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail