Boldog Jerzy Popiełuszkora emlékeztek

2017. október 19., csütörtök 15:37

IMG 9755A csepeli önkormányzat néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékezett Jerzy Popiełuszkora, halálának harmincharmadik évfordulóján október 19-én.

Galambok, sünök, kisállatok

2017. október 18., szerda 10:38

TBE 8091Több százan voltak kíváncsiak a Királyerdei Művelődési Házban megrendezett díszgalamb- és kisállat-bemutatóra október 14-én. A kitelepülő állatbarátok között volt, aki sünökkel érkezett, volt, aki rágcsálókkal, köztük a program legkisebb résztvevőjével, az alig néhány centiméteres afrikai törpe egérrel. A bemutatott legnagyobb emlős a Kanga Alapítvány Füge névre hallgató Minnesotai törpedisznója volt.

csuseEgyesületünk ismét egy egykori magyar labdarúgó válogatott szakemberrel erősödött! Így már 3 kollegánk segíti az egyesület munkáját, akik egykor hazánkat képviselték címeres mezben.

Az egykori válogatott védő, újpesti ikon, Kardos József edzőként erősíti szakmai stábunkat a jövőben. 

DisfattaAz ország nyilvánossága előtt október 20-án, pénteken mutatják be a HírTV Vetítő című műsorában a Málenkij robot Csepelen című dokumentumfilmet, amely arról a háromszáz csepeli férfiről szól, akiket a második világháború után hurcoltak el kényszermunkára a Szovjetunióba. A filmet először a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban vetítették le február 27-én. A filmbemutatón még részt vett az augusztusban elhunyt Strein Oszkár egykori kényszermunkás, Csepel díszpolgára. Főként az ő elbeszélése alapján tárul fel Csepel legnagyobb emberi tragédiája. A 45 perces alkotást Csarnai Attila rendezte.

Játszóház a Szent Imre téren 10.21

2017. október 17., kedd 14:23

jatszohaz 600x365Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

Élesedő pozícióharc a csepeli baloldalon

2017. október 16., hétfő 15:00

SzaboszabCsak abban az esetben támogatja a csepeli MSZP dr. Szabó Szabolcs országgyűlési jelöltségét, ha az Együtt politikusa más döntésekben szabad kezet ad az MSZP-nek. Erről a szocialisták csepeli szervezete adott ki közleményt szeptember 28-án. A szocialisták egyben kifogásolták, hogy dr. Szabó hónapok óta kerüli az MSZP vezetőit, nem hajlandó velük leülni tárgyalni.

Flanders Cup 2017

2017. október 16., hétfő 10:22

Flanders 1Az egész kick-box világ VB lázban ég, hiszen már csak pár hét van hátra a WAKO történetének legnagyobb Világbajnokságáig. November 4-12 között Budapest rendezi azt a Világbajnokságot, ahol elsőként lesz jelen az összes szabályrendszer versenyzője.

Eötvös mulatságok

2017. október 15., vasárnap 14:08

GMA 3179Felhőtlen szórakozással, sok tánccal, hajnalig tartó mulatsággal töltötték a péntek estét a diákok, tanárok, szülők és a meghívott vendégek az idén 75 éves Eötvös József Általános Iskolában. A rendezvényen részt vett a Dél-Pesti Tankerületi Központ képviseletében Tóth János tankerületi igazgató.

TBE 7994Szép és tiszta környezetben fogadhatják az időseket a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Vereckei Utcai Gondozási Részlegének munkatársai, miután a klub- és pihenőszobáját fiatalok festették ki október 14-én. A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium kilenc diákja kísérőtanárukkal a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akció keretében végezték a közösségi szolgálatot. A mázoláshoz karitatív jelleggel egy ifjú pár, Kata és Áron is bekapcsolódott.

Mondókázzunk, játszunk, énekeljünk együtt!

2017. október 14., szombat 19:22

GMA 3069A közös mondókázás, éneklés és a játék öröméről szólt anyáknak-babáknak a Csepeli Babaklub ősszel folytatódó első foglalkozása. Október 13-án a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban két órán keresztül lehettek együtt a picik a közel egykorúakkal. A legfiatalabb résztvevő most a nyolc hónapos Milán volt.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail