Újra várja a gyerekeket a nyári napközis tábor

csütörtök, 13 június 2019 14:46

taborA vakáció idején újra várja az iskolás gyerekeket a nyári napközis tábor július elsejétől augusztus 16-áig. A Kis-Duna-parti fejlesztések miatt az Arany János és a Mészáros Jenő iskola ad otthont a vakációzóknak. Tavaly mintegy kétszázan éltek ezzel a lehetőséggel.

hsziA kiegyensúlyozott táplálkozás az egészséges életmód része. A változatos étrendnek már gyerekkorban kiemelt jelentősége van, hisz nemcsak világszerte, de itthon is folyamatosan nő a túlsúlyos, elhízott gyerekek száma. A család, a közvetlen környezet étkezése mintaként szolgál a kicsik számára, de a bölcsődei, óvodai, iskolai menü is alakítja, formálja a táplálkozási szokásokat.

Bárczy István-díjak pedagógusnapon

csütörtök, 13 június 2019 14:37

barczyA pedagógusnap alkalmából június 7-én átadták az idei Bárczy István-díjakat a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében.

Popieluszko utca: kezdődik a felújítás

csütörtök, 13 június 2019 14:30

popiA nyári szünet első napján, június 15-én kezdődik a csepeli Popieluszko utca felújítása. A beruházások ideje alatt félpályás útlezárásra és egyirányúsításra lehet számítani a Vágóhíd utca felől az Árpád utca irányába, tehát a belváros felé.

Strandfelújítás: elúszott a vállalkozó

csütörtök, 13 június 2019 08:15

GMA 8111A vállalkozó hibájának róható fel a csepeli strand nyitásának elmaradása, tudtuk meg a Csepeli Városgazda két műszaki ellenőrétől, akik úgy vélik, a felújítást végző cég valószínűleg túlvállalhatta magát a közel 500 milliós feladattal. Ezt jól jelzi, hogy 40 százalékos készültségi szintet sem tudták produkálni az előírt részhatáridőre, noha a bontásra és az építésre volt közel hat hónapjuk.

korcimerBudapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete 2019. június 13-án (csütörtök) 18.00 órai kezdettel rendkívüli testületi ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).

A részletes napirend-tervezetek ide kattintva érhető el.

letoltestJúnius 15-én kezdik el felújítani a Popieluszko utcát, a munkálatokat legkésőbb augusztus 28-ig szeretnék befejezni – mondta Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója azon a lakossági fórumon, amelyet a családsegítő közösségi házban rendeztek meg június 11-én. A kerületi utak felújítása annak a programnak a része, amelyet Borbély Lénárd polgármester hirdetett meg Csepel új utakon címmel két évvel ezelőtt. A városvezetés célja, hogy minél több utat rendbe tegyenek, leaszfaltozzanak, a lakókat pedig első kézből tájékoztassák a fejleményekről. A fórumon részt vett Czibulyáné Szonday Szilvia, a körzet egyéni képviselője.

hosegSzerdától egészen vasárnap éjfélig a legmagasabb, III. fokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. Az extrém hőség még az egészséges emberek szervezetét is megterheli, különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Újra a nemzetközi mezőny élvonalában

hétfő, 10 június 2019 16:29

BaluJaniJúnius 3- án a mix váltókkal vette kezdetét a junior Európa- bajnokság, a lengyelországi Drzonkówban. Pataki Balázs a Csepeli Öttusa és VSE üdvöskéje remekül szerepelt a viadalon.

tejutTervegyeztető lakossági fórumra várták június 1-jén a Tejút utca melletti park környékének lakóit. A Főkert Zrt. szabadidős zöldfelület terveit készítette el erre a területre, erről mondhatták el véleményüket a környékbeliek. Az egész napos rendezvényre a tervezett beruházás helyszínén, a Rákóczi u. – Tejút u. – Rakéta u. által határolt parkban került sor.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail