Újabb egészségügyi fejlesztések Csepelen

2018. augusztus 21., kedd 15:26

tothiA háziorvosi rendelők, a tüdőgondozó felújítása, a központi rendelő klimatizálása, az ügyeleti rendszer kiterjesztése, a mentőautók korszerűsítése és a modern orvosi eszközök beszerzései mellett újabb, közel kétmilliárd forintos egészségügyi fejlesztés valósul meg Csepelen.

elsosAz iskolakezdés nemcsak a leendő elsősök számára komoly változás, a szülők is kihívásként élik meg ezt az időszakot. Könnyebben vehetjük az akadályokat, ha már augusztus utolsó heteiben megkezdjük a készülődést, a ráhangolódást.

Kockalandorok

2018. augusztus 21., kedd 15:14

kockalandorKét éve működik a Kockalandorok nevű társasjátékklub, amely egyelőre különféle helyszíneken szórakoztatja az érdeklődőket, de Hetényi Zoltán szervező azt szeretné, ha egyre többen megismernék azt.

Játszóház a Szent Imre téren 08.25

2018. augusztus 21., kedd 11:25

jatszohaz 600x365Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2018. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

szunyogA gyérítés a kormány megbízásából, az országos központi szúnyoggyérítési program keretében történik. Felhasználásra kerülő vegyszer az emberi egészségre nem ártalmas, azonban a méhekre veszélyes, ezért bezárásukról kérjük gondoskodjanak.

Woolly mammothsÚgy 50-60 ezer évvel ezelőtt folyókák, patakok szabdalták keresztbe-kasba a Csepel-szigetet a Duna két ága között, amelyek mára eltűntek, de nyomuk megmaradt. Nemcsak a régi térképeken tüntették fel őket, hanem a sziget több pontján fellelt őskori leletek alapján is erre lehet következtetni. A vizek mentén dús növényzet burjánzott, amely kedvező életfeltételeket nyújtott a mára kihalt állatoknak. Csepelen őstulkok, mamutok, ősbölények, gyapjas orrszarvúak legelésztek sok ezer éven át. A tudósok szerint az ősember 15 ezer évvel ezelőtt jelent meg – mondja Vöő Imre helytörténész, aki a hatvanas évek legelejétől gyűjtötte össze az állati és emberi leleteket, amelyeknek a java része a szigetszentmiklósi helytörténeti gyűjteményben található, de a ráckevei Árpád Múzeumban is megtalálható néhány példány.

Tanévnyitó istentisztelet az Arénában

2018. augusztus 17., péntek 12:51

ist plakat A4

FELHÍVÁS: Őszi cserjeültetési program

2018. augusztus 17., péntek 12:23

cserjeTisztelt csepeliek!

Az önkormányzat újra meghirdeti az ”Őszi cserjeültetési” programját, melynek keretében lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) átlag 10 db konténeres díszcserjét ajánl fel cserjefoltok, sövények kialakítására. A növények elültetésénél kérjük törekedjenek rá, hogy a növények a közterület szépítését szolgálják, jól látható helyre kerüljenek. Társasházak esetén az ültetésre a be nem kerített előkert, a bejáratok melletti terület, vagy a járda melletti zöldsáv használható; kertes házak esetén az ingatlan előtti járda és az úttest közötti zöldsáv.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail