Naptár:
Naptár
Dátum:
2017. 04. 21. 18:00 - 21:00
Helyszín:

Leírás

"Budapesti Komplex Szakképzési Centrum - Szakmák Éjszakája 

A rendezvény helyszíne: Budapesti Komplex SZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (1211 Budapest, Tanműhely köz 7.)

A megnyitó időpontja: 2017. április 21. - 18:00

Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája, miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája?

Sokban: mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövőt, lehetséges életutakat kínálunk. Most egy éjszaka alatt végigjárhatják az érdeklődők az iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, bejuthatnak olyan üzemekbe, melyek zártak az utca embere előtt, feltárhatják a menő szakemberek titkait, megnézhetik, melyik foglalkozás mit takar, végigjátszhatnak akár ezer pályát néhány óra alatt! Lehet, hogy a jövő itt, ezen az éjszakán kezdődik!

A Szakmák Éjszakája jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” híven kifejezi ennek az éjszakának a lényegét: nem csak hasznos, de aktív programokkal várunk mindenkit, ahol az egyszerűbb és bonyolultabb szerelési műveletektől, a drónnal való házépítésig mindent ki lehet próbálni! Napelemcellák, szélgenerátorok, vízerőművek: a megújuló energiaforrásokat ismerhetnek meg, szerelhetik és megépíthetik a saját erőművüket. Vagy akár megcsodálhatnak egy elektromos autót és töltőállomását.

Legyen részese az élménynek!

2016-ban, amikor első alkalommal rendeztük meg a Szakmák Éjszakáját (országosan, a NGM és az NSZFH szervezésében), 341 iskola, 121 településen, 4 862 különböző programmal fogadott 43 572 látogatót. Idén továbbléptünk: határtalanná vált a Szakmák Éjszakája; már nem csak a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartású szakképző intézmények nyitják meg kapuikat, hanem egyéb iskolák és vállalkozások is csatlakoztak hozzánk, határainkon innen és túl.

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tavaly 3 helyszínen (Csepelen – Weiss iskola, mint a központi rendezvény; Zuglóban – Ybl iskola; Újpesten – Kozma iskola) tartott a Fővárosban rendezvényt a Szakmák Éjszakáján.

Idén mind a 11 iskolájával részt vesz a programban, 11 fővárosi helyszínen.

Idén is több száz programmal várjuk az érdeklődőket, összességében több ezer látogatóra számítunk.”

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail