orbanviktor ep1 780x516A miniszterelnök részt vett az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén, ahol többek között a migráció, a Soros-egyetem és az ügynökszervezetek átláthatóvá tételével kapcsolatos témák is szóba kerültek.

„Azért jöttem, hogy a vitában megvédjem a hazámat.” – hangsúlyozta felszólalásának elején Orbán Viktor.

1493362981 orbanviktor04A déli határon elkészült kétsoros kerítésrendszerrel hosszú időre biztosított a magyar emberek biztonsága - mondta Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

 A 155 kilométeres kerítésrendszer - amelyet pénteken adnak át - bármilyen embertömeg feltartóztatására alkalmas, gyakorlatilag nem lehet áthatolni rajta - jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint a balkáni útvonal felől fenyegető népvándorlási nyomás velünk fog élni.

GMA 0086Születésének ötéves évfordulóját ünnepelte a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola énekkara, a Csepel Hangja. Ebből az alkalomból nagy sikerű koncertet adtak A reménység hangjai címmel a Királyerdei Művelődési Házban április 28-án. A színházterem olyannyira megtelt, hogy több tucat pótszéket kellett elhelyezni a helyszínen. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester és Tóth János tankerületi igazgató.

IMG 1845Polgárháborús megtorlással fenyegetőzött Takács Krisztián csepeli MSZP-s politikus arra az esetre, ha tovább folytatódnak az ő és párttársainak büntetőperei – és erről beszámol a csepeli média. Takács Krisztiánt eddig magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt ítélték el, de sikkasztás vádjával még tart ellene egy büntetőügy.

A politikus a csütörtöki csepeli önkormányzati ülésen először azt kifogásolta, hogy a média is beszámolt a büntetőperéről. Aztán arra tett több utalást, hogy a csepeli önkormányzat fideszes politikusai – főként Ábel Attila alpolgármester - irányíthatják a bíróságokat.

Állítsuk meg Brüsszelt!

2017. április 28., péntek 15:58

60Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese Csepelen tartott sajtótájékoztató keretében beszélt a Nemzeti Konzultáció jelentőségéről, és elmondta, a konzultáció kérdései valójában a nemzeti önrendelkezés és függetlenség, a saját ügyeinkben való döntéshozás jogának megvédéséről szólnak.

A hat kérdésben induló nemzeti konzultáció érinti a bevándorláspolitika, a rezsicsökkentés, az adó- és foglalkoztatáspolitika témakörét.

Meghalni Ukrajnaert plakatÉlénk érdeklődés és kisebb közjáték mellett rendezték meg a Meghalni Ukrajnáért című dokumentumfilm díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban április 26-án. A filmet magyarul, angol felirattal vetítették. Rendezője Csarnai Attila, producere Skrabski Fruzsina.

A bemutatón megjelent és beszédet mondott Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi nagykövete. A vendégek között köszöntötték az orosz, amerikai, horvát, szlovén, albán nagykövetségek munkatársait. A filmet megtekintette Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is.  

Játékos vetélkedőn jártak a nagycsoportos ovisok

2017. április 27., csütörtök 15:38

TBE 1755A csepeli nagycsoportos óvodások csütörtökön délelőtt a Rákóczi kertben töltötték szabadidejüket az önkormányzat által rendezett Napra-forgók játékos vetélkedőn. 24 kerületi óvoda, 10 fős gyermekekből álló csapattal képviseltette magát a rendezvényen, ahol többek között szó esett a balesetvédelemről, a sebkötözésről, a fogmosás fontosságáról, és azt is ki lehetett próbálni, hogyan vezet egy vakvezető kutya.

A vetélkedőn Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, akik már nagy izgalommal várták, hogy a különböző feladatokban bizonyíthassák rátermettségüket, ügyességüket.

Kárpitok, grafikák, versek

2017. április 27., csütörtök 11:38

GMA 9945Szabó Verona kárpitművész tárlata nyílt meg a Csepel Galériában április 26-án. A kárpitokat, tollrajzokat, akvarelleket, grafikákat bemutató kiállítás címe Berzsenyi Dániel: Közelítő tél című versét idézi: „Nincs rózsás labyrint”.

Ahogy Feledy Balázs művészeti író köszöntő beszédében elmondta, Szabó Verona kapcsolata a lírai költészettel mindig is meghatározta művészetét. Egy versről akár több kárpitot, sőt egész sorozatot is készített: így a költemények emelkedett mondanivalója láthatóvá válik.

TBE 1541Több mint kilencszáz pályamű érkezett a Csepel-sziget ifjú tehetségei XVI. regionális képző-és iparművészeti pályázatra, melynek díjátadóját április 26-án tartották a Nagy Imre ÁMK aulájában. Körömi Gábor intézményvezető-helyettes köszöntötte a szép számban összegyűlt vendégeket, köztük Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert, Tóth Jánost, a Dél-pesti tankerület igazgatóját, valamint az intézményvezetőket, tanárokat, szülőket, gyerekeket.   

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail