allasportalNövekvő gazdaság, csökkenő munkanélküliség, egyre több üres álláshely. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a betöltetlen álláshelyek száma a nemzetgazdaságban az összes álláshely 1,9 százalékát tette ki 2016 III. negyedévében. 2012 óta megduplázódott az üres álláshelyek száma. Munkalehetőség tehát van. Csepelen is, főleg a logisztika, a szak- és fizikai munka, valamint a műszaki tevékenységek területén.

fogmanu lacalut headerMessze-messze innen, az Üveghegyen túl, ott ahol a Kurtafarkú malac túr, még egy kicsit azon is túl, lakik a Fogmanó. De talán nem is olyan távol él ez a huncut Manó… hiszen néha ellátogat hozzánk is és segítségül hívhatjuk őt, hogy megtaníthassuk a gyerekeknek a fogakról való alapos gondoskodást.

A Dominó Tanoda önkénteseket keres

2017. február 13., hétfő 12:58

f25d02df 82b1 408d b292 f3c59443acbc

Megjelent a Csepeli Hírmondó februári első száma

2017. február 09., csütörtök 09:52

600x365 cshA tartalomból: Folytatódnak a bölcsőde- és óvodafelújítások, ingyenes marad a strand a nyugdíjasoknak - többek között ezekről is döntött a képviselő-testület. További részletek a lapban. 

Karitász ruharaktár nyílt rászorulóknak, ahonnan bútorokat, háztartási gépeket is el lehet vinni, illetve fel lehet ajánlani. Cím és nyitvatartás az újságban. 

Lengyel vendégek a cserkészeknél

2017. február 08., szerda 10:59

cserkeszA kielcei 8. sz. Czarny Szczep cserkészcsapat tagjai nemrégiben öt napig vendégeskedtek a csepeli 813. sz. Prohászka Ottokár cserkészcsapatnál. Szállásukat Kispál György plébános atya biztosította, tartózkodásuk során a csepeli cserkészek segítették, kísérték őket.

Nőtt az álláskeresőknek járó támogatás

2017. február 02., csütörtök 14:07

Foto PenzAz álláskeresők és a munkanélküliek 2017-ben magasabb összegű támogatásra jogosultak, mint a korábbi években. Minden érintett esetében emelkedett az ellátás összege, vagyis nőtt az álláskeresési járadék, a nyugdíj előtti álláskeresési segély és a keresetpótló juttatás maximuma is.

Az álláskeresők részére – a törvényben meghatározott feltételek keretei között – álláskeresési ellátásként álláskeresési járadék, nyugdíj előtti álláskeresési segély, illetve keresetpótló juttatás jár.

Jelentezzen a BRFK rendészeti képzésére!

2017. február 02., csütörtök 10:20

A szükséges dokumentumokat és a jelentkezés feltételeit megtalálod ezen a linken: https://sites.google.com/site/kepzesrejelentkezesfeltetelei/home

 

Brfk rendeszeti kepzes

 

mikrohitelA Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) közös kamattámogatási programot indított mikrovállalkozások számára.  A mikrohitel forrását a „Budapest Mikrohitel Program” keretében a BVK, a kamattámogatási program forrását pedig a BKIK biztosítja.

A programban részt vehet minden olyan budapesti (így csepeli) székhelyű vagy telephelyű, BKIK önkéntes tagsággal és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozás, amelynél az előző éves nettó árbevétel vagy a mérlegfőösszeg nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot), illetve ahol az összefoglalkoztatottak létszáma 10 főnél kevesebb.

Megjelent a Csepeli Hírmondó januári második száma

2017. január 26., csütörtök 10:56

600x365 gyasz kolcsA tartalomból: Elérhető a BVK és a BKIK közös Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja. Milyen hitelek vehetők fel és mik a feltételek? Összeállítás a lapban. 

Királyerdei Művelődési Ház, Radnóti, Nyugdíjasklub: kiállítások, épülő tájház, ingyenes nyelvtanulási lehetőség. Változatos programok várnak a minden korosztályt ebben az évben is a kerületben. 

streinoElküldte Németországba kárpótlási igényét a 93 éves Strein Oszkár, Csepel díszpolgára, egykori kényszermunkás, akit a szovjet hatóságok 1945 január 19-én hurcoltak el Csepelről a Szovjetunióba háromszáz férfi társával együtt. Németország kormánya tavaly nyáron ajánlott fel jelképes összegű kártérítést azoknak a még életben lévő német nemzetiségű egykori elhurcoltaknak, akiket a Szovjetunióban kényszerítettek rabszolgamunkára. A kártérítés csak civil elhurcoltaknak jár, az egykori hadifoglyok nem jogosultak rá.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail