TBE 3464Száz adag, különlegesen elkészített lengyel székelykáposztát osztottak ki a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) Táncsics utcai épületének kertjében május 19-én. Az adagokat Lengyelország első Michelin-csillagát elnyerő Wojciech Amaro sztárszakács porciózta ki, miután maga szorgalmazta, hogy az általa elkészített ételt rászorulóknak kínálják fel. A külföldi vendéget és a száz csepelit Nagyné Kovács Tímea, a HSZI megbízott intézményvezetője fogadta.

Megjelent a Csepeli Hírmondó májusi első száma

2017. május 04., csütörtök 10:08

cshA tartalomból: 

A csepeli képviselő-testület áprilisi ülésén elfogadta a rendőrség és a tűzoltóság beszámolóját. Útépítésekről, felújításokról, valamint a Királyerdei Művelődési Ház színháztermének felújításáról is döntöttek. Részletek a lapban. 

Csak a hídpillérek maradnak meg a ma ismert Gubacsi vasúti hídból, ha megkezdődik annak teljes újjáépítése. Uniós források felhasználásával, állami pályázattal új kerékpáros híd is épül. 

Megjelent a Csepeli Hírmondó áprilisi első száma

2017. április 06., csütörtök 11:45

600x365 csh

A tartalomból: A csepeli önkormányzat városatyái március 30-án megújították a rendőrséggel kötött együttműködést, civil- és sportszervezeteket támogattak. Részletek a lapban. 

Kiraly Nora es Csaladja

Különleges szépség- és stílusestekkel készül a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) április elején, a láthatatlan munka világnapja alkalmából. Ezeken a napokon azokat a hölgyeket szeretné az egyesület szórakoztatni, akik az otthoni teendőket végzik fáradhatatlan energiával és kitartással.

A Csepeli Királyerdei Művelődési Házban április 4-én szépségápolással és egészséggel foglalkozó szakemberek várják az érdeklődőket az ingyenes, ám regisztrációhoz kötött eseményen, ahol divatbemutatók és különböző egyedi programok színesítik a rendezvényt.

Hat újabb utcát újítanak fel Csepelen

2017. március 23., csütörtök 11:37

TV2Újabb utcákat aszfaltoznak le, valamint járdákat és csapadékvíz-elvezető rendszereket építenek Csepelen. Történik mindez annak jegyében, hogy a kerületről ne csak jelképesen legyen elmondható, hogy „új utakon jár”, hanem konkrét értelemben is.

A munkálatokat előre láthatóan március végén kezdik el. A beruházás részben vagy teljesen a Szebeni utcát, a Temesvári utcát, az Evezős utcát, a Csáklya utcát, a Kormányos utcát és a Szigony utcát érinti.

Megjelent a Csepeli Hírmondó márciusi második száma

2017. március 23., csütörtök 11:06

23 csh boritoA tartalomból: A csepeli önkormányzat az 1848/49- es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi megemlékezést tartott a Görgey Artúr téren, ahol Borbély Lénárd polgármester átadta a Csepel Szolgálatért Díjakat. Ezután egész nap változatos családi programok várták a látogatókat. Képes összeállításunk a lapban.

Több ütemben újul meg a strand, hat újabb utcát újítanak fel. Részletek az újságban.

Csepeli sikerek Szabadkán is

2017. március 08., szerda 11:37

egressyAz Egressy Béni Református Művészeti Középiskola körül nem telik el olyan hét, hogy ne zsebeljen be egy díjat. Így lett ez most is: az elmúlt héten egy nemzetközi versenyen diadalmaskodtak. 2017. február 24-26 között Szabadkán rendezték meg a Femus Nemzetközi Zenei Versenyt, melyen a világ minden tájáról érkeztek klarinétos, szaxofonos és fuvolás versenyzők.

gyasz2Pályafutását a Csepel Vas- és fémművek óvodájában kezdte 1974-ben, ahol 7 évig dolgozott.

1983-tól a józsefvárosi Szivárvány óvodában 23 évig tevékenykedett óvónőként, amiért a kerület önkormányzata 20 év után áldozatos munkájáért, elismerésben részesítette.

Hónapokig ápolta beteg testvérét, majd 2015. november 19-én a Nagy Imre ÁMK óvoda Pillangó csoportjában kezdett el dolgozni.

dokufilmA Szovjetunióba hurcolt kényszermunkások leszármazottai közül többen is jelentkeztek azok után, hogy a Csepeli Nyugdíjas Klubban levetítették Csarnai Attila 45 perces dokumentumfilmjét február 27-én.

A Málenkij robot Csepelen című film kapcsán jó néhányan visszaemlékeztek édesapjuk vagy nagyapjuk egykori elbeszéléseire, amelyekről csak otthon ejthettek szót, mert a kommunizmus idején évtizedekig hallgatniuk kellett. Most felszakadtak a sebek, és a leszármazottak lelki megnyugvásként veszik, hogy végre nyilvánosság elé került a 300 elfeledett csepeli kényszermunkás sorsa.  

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail