birkozoHosszú és heves vita után fogadta el a csepeli önkormányzat képviselő testülete 2017. május 25-én azt a javaslatot, hogy a csepeli Kis-Duna partra tervezett multifunkciós sportlétesítményt 100 millió forint hozzáadása nélkül építsék meg. Így már nem kerül csepeli közpénzbe, mégis milliárdos értékkel gazdagodik a kerület.

nemeth szilard 2016 05 12 magyarazNémeth Szilárd, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese Csepelen tartott sajtótájékoztató keretében beszélt a 2018-as költségvetésről, amely a kormány tervei szerint a kiszámíthatóság, a biztonság és a fejlődés költségvetése lesz.

Németh Szilárd a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy az elsősorban a munkából élőkről, a családokról és a biztonságról szól majd.

IMG 8174A nemzeti konzultáció keretében eddig egymillió 651 ezer válasz érkezett, kiértékelésük folyamatos. A válaszok elküldésének határidejét május 31-ig meghosszabbították – jelentette ki Rogán Antal miniszter, aki Németh Szilárd országgyűlési képviselő meghívására tartott előadást a Radnóti Miklós Művelődési Házban május 26-án. A Fidesz országjáró kampányának keretében Rogán Antal személyében második alkalommal tartották meg a rendezvényt, miután korábban Kontrát Károly miniszterhelyettes látogatott Csepelre.

Németh Szilárd az Echo TV vendége volt

2017. május 27., szombat 10:16

melymagyarA Fidesz alelnöke szerint az ellenzéki párt plakátkampányai is arról szólnak, hogy”majd ők megmondják, ki a korrupt”. A kormánypárti politikus úgy véli, inkább Janiczak Dávidnak, Ózd polgármesterének kellene tisztáznia magát egy korrupciógyanús ügyben.

GMA 4126Önfeledt szórakozásban, játékos programokban és sok-sok vidámságban volt osztályrészük a csepeli gyerekeknek péntek délután. Első alkalommal szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet elő-gyermeknapot Csepelen a Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházában. Az udvaron több mint száz nem csak rászoruló gyermek kék lufikkal a kezükben látványos élőképpel formálták meg a 1353-as adományvonal számjegyeit. A vidám gyermeknapi programhoz olyan ismert önkéntesek csatlakoztak, mint Wolf Kati, Vastag Csaba, Szabados Ági és Rátonyi Kriszta.

TBE 3934Negyvenedik születésnapját ünnepelte az Erdősor és a Festő Utcai Óvoda május 26-án, amely 1977-ben nyitotta meg kapuit a csepeli gyermekek előtt. Az önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, óvodapedagógusokat és a szülőket.

Az esemény kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a csepeli képviselő-testület éppen egy nappal korábban hozott rendeletet az általános iskolai tanulmányok megkezdésének támogatásáról, amely az iskolát megkezdő óvodásokat érinti. A támogatás mértéke 15 ezer forint, amely összeggel az önkormányzat a családok terheit kívánja csökkenteni.

Ének-Étek-Élet Nyárköszöntő

2017. május 26., péntek 14:01

meghivo enek etel

Szobrok és plasztikák a Csepel Galériában

2017. május 26., péntek 13:45

TBE 3794Jeles keramikusművészek autonóm szobrai és szobrászművészek keramikus agyagból készített plasztikái láthatók május 25-től a Csepel Galériában. A Sárból című kiállítást Urbán Ágnes művészettörténész nyitotta meg. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Szobrász Szakosztályának tárlatán Gábor Éva Mária, Gádor Magda, Gvardián Ferenc, Lőrinc Győző, Nagy Sándor, Pannonhalmi Zsuzsa, Pázmándi Antal, Szűcs Zsuzsanna és Várnagy Ildikó mutatkoztak be.

tudoszuresAz elmúlt hónapokban többször is téma volt a csepeli tüdőszűrő és tüdőgondozó kritikus és elfogadhatatlan állapota. Az épület a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában van, a vagyonkezelő a Jahn Ferenc Kórház. A tüdőszűrő berendezés olyan régi, hogy nem lehet szétszerelni, mert már senki nem tudná újra összerakni. 

A tervek szerint átköltöztetik vagy felújítják a csepeli tüdőszűrőt és tüdőgondozót, ezért nem kell már sokáig elviselni a jelenlegi körülményeket. Az új, modern tüdőszűrő gépet a Jahn Ferenc Kórház már biztosította, jelenleg a helyszín kiválasztása zajlik. 

szunyogEzúton értesítjük Önöket, hogy Csepelen május 29-30-án légi-kémiai szúnyoggyérítés várható az esti órákban. 

Tartalék időpontok: május 31, június 1

A felhasznált szer(CORATRIN) méhekre veszélyesek, ezért bezárásukról kérjük gondoskodjanak.

Köszönjük a türelmüket és megértésüket.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail