bike 1778717 960 720Tisztelt Csepeli Polgárok!

A Fenntartható Közlekedésfejlesztés Budapesten elnevezésű pályázatnak köszönhetően a csepeli önkormányzat közel 840 millió forintot fordíthat pályázati forrásból kerékpáros létesítmények fejlesztésére. Hogy olyan fejlesztések készülhessenek, amelyek az itt élők kényelmét szolgálják, most az Önök véleményére vagyunk kíváncsiak.

A jövő bajnoka lehet Babinyecz Anna

2017. március 28., kedd 11:45

Annacska a dobogo tetejenA 12 esztendős Babinyecz Anna futó a Csepeli Diák Atlétikai Klub büszkesége és nagy reménysége, hiszen az utóbbi időben nemcsak a hazai bajnokságokon diadalmaskodott a korosztályában, hanem a Dortmundban megrendezett nemzetközi verseny 800 méteres síkfutását is fölényesen nyerte meg március közepén. A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanulója ráadásul a tanulásban is kiváló, a bizonyítványa kitűnő. A lány edzője a többszörös országos csúcstartó Babinyecz-Tusai Brigitta, aki az édesanyja is, valamint Fehér Gábor és Füredi Zsuzsa testnevelő tanárok.

Könyvbemutató a Csepel Galériában

2017. március 28., kedd 10:07

GMA 8294„Csepelen születtem, ez meghatározza életem, rám írta kézjegyét gyárkémények fekete füstje”- írja Nyíri Erzsébet, akinek második, Az idő zátonyán című verseskötetét mutatták be a március 27-én a Csepel Galériában. A költőnőt minden a kerülethez köti: itt született, itt járt iskolába, s ha az élet el is sodorta innen rövidebb-hosszabb időre, mindig visszatért.  12 éves korától ír verseket, novellákat – első verse egy iskolaváltás után született -, de csak későn, 50 éves kora után kezdett el publikálni. „Engem a szavak védtek meg, ha összezavarodtam a magán- vagy a közéletben” – vallja.

20170224arany janos1Formabontó Arany János-album jelent meg a költőről elnevezett 2017-es emlékév kapcsán. A 6 ezer példányszámban kiadott kötet nem csak a Kárpát-medencében, hanem a nyugati magyar diaszpóra köreiben is elérhető lesz. A megvalósulást több milliós támogatással segítette a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány.

BL olafNem tud arról Aba Botond, hogy bárkit korrumpáltak volna a 4-es metró beruházása során. A BKV volt vezérigazgatója kész vagyonosodási vizsgálatot indítani maga és a családtagjai ellen.

Játszóház a Szent Imre téren április 1-én

2017. március 27., hétfő 11:53

jatszohaz 600x365Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

Fókuszban az új nemzeti politika

2017. március 27., hétfő 10:08

1993 1493 0szili1A kormány intézkedéseinek köszönhetően mi, magyar emberek jobban élünk, elkezdtük finanszírozni a hazai költségvetést, illetve önmagunkat is – ezt Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke mondta a Herényi Esték sorozat péntek esti előadásán.

A Herényi Kulturális és Sportegyesület rendezvényét Hende Csaba országgyűlési képviselő, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és több önkormányzati képviselő jelenlétében Koczka Tibor alpolgármester nyitotta meg, majd Németh Szilárd tartott lakossági fórumot. 

GMA 8121Csepelen rendezték meg az V. Országos KIP Szakmai Napot március 24-én, amelynek helyszíne a Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma volt. A KIP a Komplex Instrukciós Program rövidítése, amely arra hivatott, hogy elterjesszen egy új, de már bevált pedagógiai módszert. A szakmai napon az egész országból érkező több száz pedagógus mellett részt vett Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Csépe Valéria akadémikus, Halász Gábor, az ELTE egyetemi tanára, Nagy Emese, a hejőkeresztúri iskola szakmai vezetője.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail